Soorten betaalterminals

Consumenten die cash willen betalen worden steeds zeldzamer. Tegenwoordig is de betaalpas het meest gebruikte (elektronische) betaalmiddel. Als ondernemer kun je daarom niet meer zonder een betaalterminal. Er zijn ook andere elektronische betaalmiddelen in opkomst, zoals contactloos, kredietkaarten en elektronische cadeaubonnen. Als jouw betaalterminal deze betaalmiddelen niet kan verwerken loop je klanten mis. En dat is zonde!

Ga eens serieus nadenken over de aanschaf of huur van een betaalterminal. Welke soorten betaalterminals er zijn en wat er verder mogelijk is bespreken we in dit artikel.

Vergelijk betaalterminals

Toonbankterminal

Een toonbankterminal wordt, zoals de naam al aangeeft, op de toonbank geplaatst. Het is een vaste betaalterminal die je aan kunt sluiten op het kassasysteem. Dit maakt het doen van de boekhouding heel eenvoudig. Hij is in verschillende modellen verkrijgbaar, van een basismodel tot een uitgebreider model met bijvoorbeeld een aparte handelaarsmodule. Veel modellen hebben ook een printer voor bonnen.

Je kunt dit soort terminals kopen of huren. Huren is op de korte termijn misschien goedkoper, maar op de lange termijn kan kopen, zeker bij veel transacties, voordeliger zijn.

De huidige generatie toonbankterminals verwerkt meestal alle mogelijke betaalkaarten. Ook zijn veel modellen uitgerust met NFC-technologie (Near Field Communication), zodat je klanten eenvoudig contactloos kunnen betalen.

Vergelijk toonbankterminals

Mobiele betaalterminal

Mobiele betaalterminal

Mobiele betaalterminals zijn ideaal voor gebruik in de horeca, de ambulante handel of als je klanten/patiënten bezoekt. Deze terminals werken draadloos, en afhankelijk van jouw situatie, via een wifinetwerk, bluetooth of het mobiele telefoonnetwerk. De terminal kan rond de 300 transacties verwerken en moet dan opgeladen worden.

Ook mobiele betaalterminals kun je zowel kopen als huren, zelfs al voor één dag. Kopen is voordeliger dan huren in het geval van structureel veel transacties.

Deze betaalterminals zijn geschikt voor (vrijwel) alle betaalkaarten en de nieuwere generatie beschikt ook over NFC-technologie voor eenvoudig contactloos betalen.

Vergelijk mobiele betaalterminals

Betaalterminal zonder abonnement

Wanneer je eerst wilt proberen of een betaalterminal wel rendabel is in jouw situatie, dan kun je kiezen voor diverse terminals zonder abonnement. Als je echter veel transacties hebt, dan kan een abonnement nuttig zijn. Je hebt dan bijvoorbeeld toegang tot de klantendienst en software upgrades.

Kassasysteem

Waarom kiezen voor een kassaysteem?De twee belangrijkste modellen kassasystemen zijn de ‘traditionele’ kassa en de touchscreen kassa.

De traditionele kassa is eenvoudig in gebruik en een stuk goedkoper dan de touchscreenvariant. Prijzen lopen uiteen van 100 euro tot 700 euro, afhankelijk van de functionaliteiten van het apparaat.

Touchscreen kassa’s werken zeer efficiënt en overzichtelijk. Op deze kassa kunnen producten onderverdeeld worden in groepen, wat het voor het personeel heel makkelijk maakt om mee te werken. Ook beschik je hierdoor over veel informatie betreffende de verschillende productgroepen. Hier zit wel een prijskaartje aan: touchscreen kassa’s kosten tussen de 1.000 en 5.000 euro.

Betaalterminals vergelijken

Er zijn diverse aanbieders van betaalterminals op de markt. De bekendste aanbieders van vaste betaalterminals zijn Worldline, Sepay en BS Payone. Dezelfde aanbieders hebben ook mobiele betaalterminals in het assortiment. Andere bekende spelers zijn Sumup, myPos en iZettle.

Als je een betaalterminal wilt, dan moet je de volgende keuzes maken:

  • Toonbankterminal of mobiele betaalterminal: bedenk waar je de terminal voor gaat gebruiken. In een winkel is een toonbankterminal prima, maar als je bijvoorbeeld een restaurant hebt waar op het terras afgerekend moet worden, dan kun je beter voor een mobiele betaalterminal gaan. Maak het de klant zo makkelijk mogelijk om te betalen. Bij een toonbankterminal kun je indien gewenst nog kiezen voor een uitgebreider model met handelaarsmodule en/of bonnenprinter.
  • Wel of niet koppelen aan kassasysteem: niet alle betaalterminals zijn aan te sluiten op je kassasysteem. Andersom geldt dit trouwens ook. Wil je wel een koppeling tussen je kassasysteem en betaalterminal? Let hier dan op bij de keuze voor een terminal en kassasysteem.
  • Soort kassasysteem: om een betaalterminal aan het kassasysteem te kunnen koppelen heeft de kassa in ieder geval een USB-aansluiting of een seriële koppelmogelijkheid nodig. Verder heb je de keus uit een traditionele kassa of een touchscreenvariant. De laatste is duurder, maar biedt wel veel meer mogelijkheden.
  • Huren of kopen: heb je de betaalterminal maar voor een beperkte periode nodig of heb je niet zo veel transacties te verwerken, dan zou je een terminal kunnen huren. Als je echter structureel veel transacties hebt, dan is kopen op de langere termijn een goedkopere optie. Huurprijzen voor een vaste terminal beginnen bij ongeveer 21 euro per maand en vanaf 450 euro kun je er een kopen. Niet alle bedrijven verhuren mobiele terminals en prijzen gaan van zo’n 30 euro tot 79 euro per maand. Een simpele mobiele betaalterminal die je aan je smartphone of tablet koppelt schaf je al aan voor 15 euro (met een toeslag van 1,95 procent per kaartbetaling). Prijzen lopen verder uiteen van 90 euro tot wel 930 euro.
  • Wel of geen abonnement: wanneer je eerst wilt proberen of een betaalterminal wel rendabel is in jouw situatie, dan is het niet nodig om meteen een abonnement af te sluiten. Maar als je te maken hebt met veel transacties, dan neemt een serviceabonnement je veel zorgen uit handen. Als je een storing hebt of een defect apparaat, dan kun je direct contact opnemen met de klantendienst.
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welk type betaalterminal zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.