Contactloos betalen: veilig betalen met smartphone of kaart

contactloos betalen
Als handelaar ligt de keuze om uw klant de kans om snel, veilig en gemakkelijk contactloos te betalen voor de hand. Het toont dat uĀ  klantvriendelijk bent om in dit gebruikscomfort te voorzien. Betalen met cash geld wordt steeds minder populair en mensen hebben ook niet altijd centen op zak.

Uw klant contactloos laten betalen heeft tal van voordelen en de kostprijs valt best mee.

Wat is contactloos betalen?

Uw klant contactloos laten betalen betekent dat hij kan betalen zonder contact met de betaalterminal te maken. Dit kan door middel van de smartphone, maar ook met de bankkaart als er een NFC chip op zit. Ook de terminal moet met deze technologie uitgerust zijn.

De mogelijkheid tot contactloze betalingen is bovendienĀ goed voor uw zakencijfer. Onderzoek heeft aangetoond dat de gemiddelde transactiewaarde per klant hoger is wanneer hij contactloos kan betalen.

šŸ’³ Vind de laagste transactiekosten šŸ’³

Ontvang gratis advies en vrijblijvende offertes op maat en vind de betaalterminal met de laagste transactiekosten.

šŸ‘‰ Gratis offertes ontvangen

Contactloos betalen: de voordelen op een rijtje

Contactloos betalen: smartphone

Betaalterminals die contactloze betaling en verwerken maken gebruik gebruik van gecertificeerde toestellen zodat alle geldende internationale betaalkaarten en creditcards kunnen aanvaard worden.

  1. Een totaaloplossing voor al uw betaalvraagstukken: Wat uw specifieke vereisten als handelaar of winkelier ook zijn, de online betaalmogelijkheden vinden ongetwijfeld een oplossing. Deze systemen zijn bijzonder gebruiksvriendelijk. Ze werken volgens het plug&play principe en hebben een overzichtelijke menustructuur zodat de installatie zelf gemakkelijk te doen is.
  2. Snelle en eenvoudige afhandeling:Ā  Met de huidige nieuwe betaalsystemen is het mogelijk om contactloos via meerdere kanalen te betalen, dit zowel in een winkel online en mobiel.Ā De betalingen worden meteen in uw account verwerkt en het geld is onmiddellijk op uw rekening beschikbaar.
  3. Compacte betaalsystemen: Sommige van de apparaten die u in staat stellen om uw klanten contactloos te laten betalen zijn zo compact dat ze zelfs in uw broekzak passen. Aan deze systemen zijn geen maandelijkse of jaarlijkse servicekosten gekoppeld en de verbinding wordt ondersteund via wifi, bluetooth en sim kaart met een mobiele bereikbaarheid in heel Europa.
  4. Goed beveiliging: Deze manierĀ van betalen is extra veilig. Bij betaling met je smartphone, zijn QR codes immers dynamisch en met een erg korte geldigheidsduur. Elke QR code kan maar Ć©Ć©n keer gebruikt worden. De transacties worden online verwerkt, en de klant moet ze door middel van een pincode ook nog eens bevestigen. Het systeem is ook erg toegankelijk, want het geeft toegang tot tal van applicaties.

Intussen wordt al in zowat 20.000 winkels in ons land betaald met de smartphone app van Bancontact of van de andere grote spelers op de markt.

Is contactloos betalen al mogelijk in uw winkel?

Contactloos betalen met de Bancontact app

De app van Bancontact is momenteel zonder discussie de meest populaire van alle betaalapps. Zo wordt intussen al meer dan Ć©Ć©n miljoen keer per maand met deze app betaald.
Deze app biedt een aantal voordelen.

Zo kan je de klant contactloos laten betalen met NFC. Dit is erg eenvoudig: u laat de klant zijn gsm in de buurt van je betaalterminal brengen en in een paar seconden kan hij zonder pincode een bedrag van lager dan 25 euro betalen.

Dit is mogelijk voor alle smartphones met Android en voor de smartphones uitgerust met een NFC chip. Intussen zijn ook de meeste betaalterminals met deze nieuwe technologie uitgerust.

Wilt u zelf de voordelen van contactloos betalen ontdekken?

Op zoek naar een manier om op een simpele manier uw klantenĀ uw klanten te laten betalen en zo uw omzet te verhogen? Vraag dan gratis en uiteraard vrijblijvend offertes. Zo komt u in contact met specialisten in uw eigen buurt.

Vraag GRATIS en vrijblijvend offertes

Contactloos betalen kan vanaf nu ook met uw Smart Watch

Na de introductie van het contactloos betalen met uw bankkaart, gaan nu ook de smartwatches en activity trackers onder de bijl. Althans voor BNP Paribas Fortis en KBC.

Sinds vorig jaar konden klanten van BNP Paribas Fortis betalen met hun Apple Watch. KBC volgde in oktober en voegde daar activity trackers van Fitbit en Garmin aan toe. Nu voegt BNP Paribas Fortis ook Fitbit en Garmin toe aan de dienstverlening. Die dienst lijkt vooral gericht op sporters, maar in principe is het voor iedereen met een drukke agenda een handige manier om snelle betalingen te verrichten zonder de portefeuille boven te moeten halen.

Contactloos betalen smartwatch

Omdat het contactloos betalen al redelijk is verspreid in Belgiƫ heeft u hiervoor geen nieuwe toestellen nodig. Een betaalterminal uitgerust voor contactloze betalingen, kan ook betalingen met een Apple Watch, Fitbit of Garmin toestel ontvangen. Dat contactloos betalen wordt mogelijk gemaakt door NFC (Near Field Communication) technologie. Wanneer compatibele toestellen op 2 centimeter afstand van elkaar komen, wisselen ze informatie uit.

Om het systeem te gebruiken moet u enkel klant zijn bij KBC of BNP Paribas Fortis, vervolgens installeert u de app en voegt u de gewenste kaarten toe aan uw toestel.

Hoe veilig is contactloos betalen met de smartwatch?

In tegenstelling tot de contactloze betaling met de kaart is die voor het polstoestel niet beperkt. De enige beperking is die van de rekening zelf. Om misbruik te voorkomen, heeft men verschillende veiligheidsmaatregelen ingesteld.

  • Pincode moet ingevoerd worden elke keer dat u het aandoet
  • Kaarten kunnen individueel geblokkeerd worden via de app op uw smartphone
  • Card Stop bellen is nog altijd veiligste optie bij diefstal

Momenteel is het contactloos betalen met Apple Watch, Fitbit of Garmin nog een zaak van early adaptors. Maar door het stijgende gebruik van contactloos betalen, zal betaling met polstoestel waarschijnlijk winnen aan populariteit.

Belfius en ING beperken de diensten voor dergelijke polstoestellen slechts tot het nakijken van de rekening en het melden van wijzigingen. Als u klant bent bij die banken, zult u nog even geduld moeten hebben.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploadingā€¦
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.