Elektronisch betalen: goedkoop en praktisch voor handelaars

Steeds minder mensen hebben cash geld op zak. In deze tijden van bankkaarten, betaalapps en contactloos betalen is dat ook logisch. Als handelaar zet u dus best in op elektronisch betalen. uw klanten gaan er bijna automatisch van uit dat ze niet met cash hoeven te betalen. Maar tegelijkertijd ziet u misschien het bos door de bomen niet meer. Daarom zetten wij alle mogelijkheden van elektronisch betalen op een rijtje.

💳 Vergelijk aanbieders van betaalterminals 💳

Op zoek naar het juiste systeem voor uw zaak én de voordeligste formule? Ontvang gratis offertes op maat van de verschillende aanbieders en vergelijk vrijblijvend.

👉 Doe hier uw aanvraag

Elektronisch betalen, zeker niet te duur!

Elektronisch betalen zit dus in de lift. Toch staan nog wat handelaars weigerachtig tegenover dit systeem, vooral vanwege de prijs. Ze denken dat het duurder is dan gewoon contant geld aanvaarden.

Recent toonde het Prijzenobservatorium echter net het omgekeerde aan. Voor handelaars zijn elektronische betalingen vaak goedkoper dan cash geld. Bij een bakker, bijvoorbeeld, kan een elektronische transactie tot € 0,23 kosten. Een contante betaling kan oplopen tot € 0,29! Want ook cash geld moet verwerkt worden door de bank, of opgehaald worden – kosten waar u misschien niet meteen bij stilstaat.

Elektronisch betalen heeft trouwens nog een heel pak extra voordelen:

  • Het is veiliger, want u hebt minder cash geld in huis en vermijdt vals geld.
  • U hebt meer omzet, want klanten die elektronisch betalen geven meer geld uit.
  • Er zijn fiscale voordelen voor elektronisch betalen.
  • Het is gemakkelijk: de betaling gebeurt in enkele seconden en wordt meteen naar uw rekening gestuurd.
  • Minder administratie, omdat alles netjes wordt opgeslagen in een rapport dat u daarna voor uw boekhouding kunt gebruiken.

elektronisch betalen

De klassieker bij elektronisch betalen: uw bankkaart

Betalen met de bankkaart is al erg lang ingeburgerd. Als handelaar ontsnap je er niet meer aan, en kan je maar beter een betaalterminal in huis hebben. De prijs speelt daarin een belangrijke rol. Bovendien zijn er verschillende mogelijkheden voor uw zaak: heb je genoeg aan een basismodel, of wil je ook de ticketjes kunnen printen?

Vraag advies en vergelijk offertes

Steeds populairder: mobiel betalen

Mobiel betalen is de laatste jaren erg populair. De meesten onder ons lopen immers rond met een smartphone in onze broekzak. Onder mobiel betalen vallen apps zoals de bancontact-app of uw bank-app. U moet gewoon de QR-code scannen, bevestigen, en klaar. Bankkaarten hoeft u zelfs niet meer boven te halen.

Een populaire manier om mobiel te betalen is Payconiq, maar ook de gewone betaalterminal kan u steeds vaker gebruiken om mobiel te betalen. Via de app scant u de QR-code op de terminal en voert u uw pincode in. Bovendien fuseerden Payconiq en Bancontact een tijdje geleden, wat nog extra voordelen biedt aan handelaars.

Nog gemakkelijker: contactloos betalen

Contactloos betalen is nog gemakkelijker. Dat kan zowel met een smartphone als met een bankkaart. Deze moet dan wel een NFC-chip hebben, dat u kunt zien aan het icoontje op de bankkaart zelf.

Contactloos betalen heeft verschillende voordelen:

  • Het is erg veilig, omdat u elke QR-code maar een keer kunt gebruiken.
  • De betaalsystemen zijn compact en de verbinding gebeurt via wifi, bluetooth en simkaarten.
  • De betalingen gaan supersnel en het geld is onmiddellijk beschikbaar op uw rekening.

Elektronisch betalen: betaalterminal kopen of huren?

Een betaalterminal kan u zowel huren als kopen voor uw zaak. Uiteraard hangt alles af van uw specifieke situatie en van uw budget. Is het voor lange of korte termijn? Heeft u genoeg aan een toonbankmodel of beter een mobiele betaalterminal?

Zij zullen u de beste opties voorstellen, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw zaak. Uw klanten – en uw omzet – zullen er alleen maar meer tevreden van worden!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.