Banksys terminals: Al 30 jaar veilige en snelle betalingen
Banksys, deze naam klinkt u zeker niet onbekend in de oren. Dit bedrijf, overgenomen in 2006 door Atos Wordline, is een vaste waarde in het beveiligen en waarborgen van elektronische betalingen in België.
Staat u alleen in uw zaak, runt u een winkel(tje) met wat personeel, staat u aan het hoofd van een KMO of een multinational? Vandaag de dag is Banksys nog steeds een vertrouwd begrip voor wie zijn klant efficiënt en vlot wil laten betalen met de kaart. Werp hier een blik op de vele mogelijkheden van een Banksys terminal.
Inhoud
Waarom kiezen voor een Banksys betaalterminal?
Een rij klanten die aan de kassa van uw winkel aanschuiven, wagens die in de file in uw tankstations, gourmands die na een heerlijke lunch in uw restaurant snel willen afrekenen,….
Wat uw situatie ook mag zijn, een Banksys terminal biedt voor al deze transacties een mogelijkheid om deze betalingen met het nodige comfort uit te voeren.
Naast het breed aanbod aan betaalterminals, staat Banksys ook garant voor een efficiënte en complete dienstverlening.
- Zodoende kan u kiezen tussen het huren of kopen van een Banksys terminal,
- maar tevens wordt ook de installatie van de terminal in uw zaak verzorgd. Installeert u voor het eerst een terminal in uw zaak? Banksys biedt u een korte opleiding aan zodat u snel en doeltreffend aan de slag kunt gaan.
De voordelen van Banksys betaalterminals zijn legio. U kiest voor vele jaren ervaring.
Wat is Banksys? Een stukje geschiedenis
Banksys ontstond in 1989. Naast het garanderen van een vlot betalingsverkeer, ontwikkelde het bedrijf tal van betaaltoepassingen en diverse diensten, waaronder CardStop. Zodoende een efficiënter aanbod en dienstverlening te kunnen aanbieden, werd het bedrijf in 2006 gefusioneerd met Atos Worldline, dochteronderneming van Atos Origin. Het bedrijf bleef echter zijn merknaam behouden voor betaalterminals.
Welke soorten Banksys betaalterminals zijn er?
Banksys terminals bieden tal van mogelijkheden. Langsom meer klanten hebben geen cash geld meer bij. Ze verwachten in uw zaak met de kaart te kunnen betalen, en dan is een terminal op de toonbank noodzakelijk. Dit wekt ook meteen het nodige vertrouwen.
Mobiele terminals mogen hierbij natuurlijk ook niet ontbreken. Hiermee gaat u namelijk letterlijk tot bij de klant. Of dat nu aan de tafel van uw café of restaurant is, op de markt, aan de deur, … De klant moet zich niet verplaatsen. Kan het nog gemakkelijker?
U moet er zelfs niet bij zijn om een betaling te laten gebeuren. Onbemande betaalterminals zijn de geknipte oplossing voor tankstations, carwashs, verkoopautomaten, … U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een oplossing voor uw betaalprobleem.
Tenslotte biedt banksys ook de mogelijkheid om uw klanten van hun smartphone (of table) ook een betaaloplossing te maken. De kaartlezers verbinden zich gemakkelijk via Bluetooth met de smartphone. Innovatief, veilig én snel betaalgemak gegarandeerd. Het systeem aanvaardt alle betaalkaarten en is even veilig als een standaard betaalterminal.
Banksys Xenta terminal
De Banksys Xenta terminal is een betaalterminal in kubus vorm. Het is een zeer handige type pinautomaat, doordat het gepositioneerd is op een draaivoet. De Xenta terminal is daardoor zeer klantvriendelijk en dienstverlenend ingesteld. Daarnaast is het mogelijk om door middel van een speciale aansluiting te communiceren met kassasystemen. Het is met de Xenta terminal niet mogelijk om contactloos te betalen.
Banksys Xentissimo
De Banksys Xentissimo betaalterminal is een zeer lichte en kleine betaalterminal. Er zijn weinig pinautomaten in dit compacte formaat te verkrijgen. De gehele pinautomaat weegt slechts 380 gram. Dit gewicht is inclusief de papierrol, batterij en printer.
Daarnaast is het met de Xentissimo betaalterminal mogelijk om overal waar bereik is met een mobiele telefoon, de betaalterminal te gebruiken. Voor deze betaalterminal wordt vaak een simkaart gebruikt die toegang heeft tot één provider.
Denk hierbij aan een provider als Ziggo. Wanneer deze provider een storing heeft, dan kan er niet gepind worden. Hierdoor kan bij een Xentissimo een multi-simkaart erg handig zijn.
Hierbij hoeft er niet gewisseld te worden van verschillende simkaarten, maar een multi-simkaart geeft de pinautomaat toegang tot meerdere providers. De multi-simkaart heeft dus niet alleen toegang tot Ziggo, maar ook tot Vodafone en KPN.
Het voordeel hiervan is dat wanneer er een landelijke storing is, u de automaat zeer gemakkelijk over kan schakelen naar een van de andere providers. Bovendien is de betaalautomaat internationaal te gebruiken en verricht het wel 300 transacties wanneer hij voorzien is van een volle accu. Daarnaast communiceert de Banksys betaalterminal Xentissimo via WiFi of via GPRS.
Vergelijk de beste betaalterminal voor uw zaak!
Vul uw gratis offerteformulier in
Hoe uw Banksys betaalterminal installeren?
U kunt uw Banksys betaalterminal volgens de volgende stappen installeren.
- Sluit de stroomkabel aan op een stroomaansluiting, dit doet u aan de onderkant van de betaalterminal.
- Vervolgens drukt u op ‘Menu’, kies optie 3 en daarna optie 5. Geef het paswoord in. Dit zijn de laatste 4 cijfers van het terminalnummer en bevestig met ‘OK’.
- Druk vervolgens op de toetsen ‘1’-‘2’-‘2’. Zoek en selecteer daarna het juiste netwerk, geef het netwerk een naam en bevestig met ‘OK’.
- Daarna drukt u op de ASCII toets en bevestig met ‘OK’. Geef het Wifi password in en sluit af met ‘OK’, wisselen tussen hoofdletters, kleine letters en cijfers doet u met de Menu-toets. De prioriteit staat standaard op ‘0’, bevestigd met ‘OK’. Ga terug naar het hoofdmenu via de ‘stop’toets.