Betaalterminals vergelijken: hoe maakt u de beste keuze?

Betaalterminals vergelijkenSteeds meer betalingen worden vandaag de dag met de bankkaart verricht. Klanten willen namelijk steeds minder contant betalen. Hierdoor zijn betaalterminals onmisbaar geworden in elke handelszaak. Uiteraard dient u een terminal te kiezen die aansluit bij de noden van uw zaak en uw klanten. Maar welke kiezen? Wij vergeleken de meestvoorkomende soorten en merken betaalterminals in 2020!

Vaste betaalterminals vergelijken

Om u te helpen de juiste toonbankterminal te kiezen, hebben we de verschillende aanbiedingen van de grootste Belgische betaalterminal aanbieders verzameld.

Aanbieder Aankoopprijs Huurprijs
Worldline € 695 à € 895 Tussen € 20,49 en € 51,37 / maand
Sepay € 449 € 79 / maand
BS Payone € 525 € 29,95 / maand

Vergelijk offertes voor vaste betaalterminals


Een vaste betaalterminal werkt via WiFi of telefoonlijn. Laten we de meest voorkomende betaalterminals bekijken.

Wordline

De Yomani betaalterminal van Worldline bent u al tegengekomen. Ze worden op heel veel plaatsen gebruikt. Yomani betaalterminals zijn vaak op draaiende plateaus gemonteerd. De handelaar tikt de prijs in en draait de terminal naar de klant voor de pincode.

Voor wie toch twee modules wenst, Worldline heeft ook een Yomani met handelaarsmodule. De Yomani ondersteunt contactloos betalen, en eco- en maaltijdcheques. Er zijn betaalterminals met en zonder geïntegreerde printers beschikbaar.

Wordline is een Frans bedrijf, en verwerkt betalingen sinds 1973.

Sepay

De Sepay betaalterminal is een compact toestel. Hij wordt niet vast gemonteerd. U kan hem verplaatsen (binnen het bereik van de kabel), en hem naar de klant of uzelf toedraaien.

Een typisch kenmerk van de Sepay zijn de verlichte toetsen. De Sepay kan uitgebreid worden met een handelaars module, zodat u hem niet meer moet verplaatsen.

Tenslotte ondersteunt Sepay contactloos betalen, maar geen maaltijd- en ecocheques. Sepay is een Nederlands bedrijf, actief sinds 2005.

Ingenico

BS Payone en Ingenico werken samen. Hun vaste betaalterminal is de Tetra Desk 5000. De Tetra Desk 5000 heeft een touchscreen voor menu selectie, en integreert met zakelijke applicaties. Hij laat contactloos betalen toe, en verwerkt een groot aantal kaarten, waaronder eco- en maaltijdcheques.

Sinds kort heeft Ingenico een nieuw product voor vaste betaalterminals: De Tetra Lane 5000.

De Tetra Lane 5000 behoudt de functionaliteit van de Desk 5000, en heeft een verbinding met het kassasysteem als voornaamste nieuwe functionaliteit. Ingenico is een Frans bedrijf, met 40 jaar ervaring in betalingen.

Mobiele betaalterminals vergelijken

In onderstaande tabel vindt u een overzicht terug van de aanbiedingen voor mobiele betaalterminals.

Aanbieder Aankoopprijs Huurprijs
Worldline € 830 à € 930 (afhankelijk van het model) Tussen € 30,78 en € 56,53 / maand
Sumup € 99 Kan niet gehuurd worden
myPos € 90 à € 350 (afhankelijk van het model) Kan niet gehuurd worden
iZettle € 19 Kan niet gehuurd worden
Sepay € 649 € 79 / maand
BS Payone € 625 € 39,95 / maand

Vergelijk offertes voor mobiele betaalterminals

Een mobiele terminal is interessant wanneer betalingen niet aan een vaste kassa gebeuren. Bijvoorbeeld in restaurants.

Winkelcentra of winkels met grote oppervlakte laten betaling via mobiele terminals toe. Zo moet de klant geen omweg langs de kassa maken, of in de rij staan. De verkoper begeleidt het verkoopproces van begin tot einde, en garandeert zijn commissie.

Mobiele terminals werken via het 3G netwerk, Bluetooth, of je WiFi verbinding. WiFi is handig wanneer uw netwerk de volledige locatie dekt. 3G is interessant op plaatsen zonder WiFi, zoals een buitenterras, of bij thuisleveringen.

Bluetooth wordt veel toegepast op de nieuwere modellen van SumUp, myPOS en iZettle. Zij staan in verbinding met een applicatie op je tablet of smartphone (SumUp biedt ondertussen eveneens een rechtstreekse 3G oplossing aan).

Belangrijk aandachtspunt is dat de batterij regelmatig opgeladen moet worden, gemiddeld na 300 transacties.

Worldline

De Wordline Yoximo is herkenbaar aan het klepje dat u omklapt om de PIN code van de klant te beschermen. Net zoals de vaste Yomani, is de mobiele Yoximo een toestel dat op veel plaatsen gebruikt wordt.

De Yoximo heeft een ingebouwde printer. Verder heeft hij dezelfde functionaliteit als de Yomani, onder andere: contactloos betalen, aanvaarden van eco- en maaltijdcheques, …

SumUp

SumUp is een vrij recent bedrijf, opgericht in 2012, in het Verenigd Koninkrijk. Ze verkopen twee heel compacte, lichte toestellen. Beiden kunnen contactloos en chip betalingen verwerken:

  • De SumUp Air kaartlezer
  • De SumUp 3G kaartlezer

Het verschil tussen beide producten is dat de “air” niet standalone is. Hij connecteert via Bluetooth met je smartphone. De 3G heeft een eigen netwerk verbinding, en kan u zonder smartphone gebruiken.

Beide toestellen hebben geen printer, deze kan je als accessoire bijkopen. Beide toestellen ondersteunen momenteel geen maaltijd- en ecocheques.

myPOS

MyPOS heeft vijf mobiele betaalterminals in hun aanbod, in verschillende kleuren:

  • De MyPOS Mini
  • De MyPOS Combo
  • De MyPOS Smart
  • De MyPOS Smart N5
  • De MyPOS Go

De Combo is veruit de populairste, uitgerust met mobiele printer. De MyPOS Smart is een volledig Android bestuurde terminal, met touchscreen. De Mini en de Go zijn lichte, compacte toestellen, zoals iZettle en SumUp.

MyPOS terminals aanvaarden geen maaltijd- en ecocheques. MyPOS is van oorsprong een Brits bedrijf.

iZettle

iZettle is een betaaloplossing van de Amerikaanse betaaldienst PayPal. Ze bieden een oplossing met chiplezer en contactloos betalen aan. Hij connecteert via Bluetooth met een tablet of smartphone. Net zoals een de SumUp is het een heel compact, licht toestel dat in je broekzak past.

iZettle accepteert momenteel eveneens geen maaltijd- en ecocheques, en komt van oorsprong uit Zweden.

Wat is het verschil tussen de vaste en mobiele betaalterminal?

Vaste betaalterminals blijven zeer populair en kunnen zowel gehuurd als aangekocht worden. Hoewel het huren van een vaste betaalterminal goedkoper is, kan het voordeliger zijn voor uw zaak om een terminal te kopen. De verrichtingen gebeuren oftewel via een internetverbinding oftewel via een vaste telefoonlijn.

Mobiele terminals zijn daarentegen meer geschikt voor wie geregeld bij de klant afspreekt. Deze compacte modellen werken via WiFi, Bluetooth of een GPRS netwerk. Mobiele betaalterminals hebben gewoonlijk een autonomie van 300 transacties en zijn éénvoudig oplaadbaar.

Vergelijk offertes

Genoeg mogelijkheden, klaar om een keuze te maken? Wilt U direct offertes vergelijken? Klik dan op de link onderaan dit artikel.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.