Kassasystemen: modellen en prijs [VERGELIJKING]

Nog maar weinig winkel- en horecazaken kunnen zonder kassasysteem werken! Welke modellen bestaan er? Welke hap neemt een kassasysteem uit uw budget? We vergelijken alle prijzen en modellen.

Wat kost een kassasysteem?

Een winkel runnen zonder kassa is gewoonweg onmogelijk. Welk budget moet u echter vrijmaken voor een degelijk kassasysteem? Welke bijkomende accessoires heeft u al dan niet nodig voor uw activiteit? In onderstaande tabel goten we de richtprijzen even samen:

Type kassasysteemPrijs
Traditionele kassasystemenTussen €100 en €700
Touchscreen kassasystemenTussen €1.000 en €5.000
Soort handelszaakPrijs
RestaurantTussen €79 en €99
RetailTussen €79 en €209
E-commerceTussen €49 en €189

Vergelijk de prijzen voor kassaystemen

Onderhoud kassasysteem

Wat is de prijs van een kassasysteem?

Net als alle elektronische apparatuur moet ook een kassasysteem met zorg behandeld worden. Opeenhoping van vuil kan namelijk al snel leiden tot vervelende storingen.  Dit kan o.a. gebeuren bij het toetsenbord, de kassabonprinter of de kassalade.

 • Onderhoud van het toetsenbord: het toetstenbord kan u éénvoudig beschermen door deze te bedekken met plastic folie. Eens het folie vuil is, hoeft u deze dan gewoon te verwijderen.
 • Onderhoud van de printer : de printer wordt gewoonlijk om de zes maanden gereinigd. Bij inkjetmodellen gebruikt u best een wattenstaafje om de printkop te reinigen.
 • Onderhoud van de kassalade: de kassalade maakt u best één keer per maand schoon met een droog doekje. Vermijd de lades nat te maken, vooral als u voor een model gekozen heet met een magnetische opening.

Kassasystemen: 2 basismodellen

Binnen de verschillende kassasystemen onderscheiden we voornamelijk de 2 basismodellen: de traditionele kassa’s en het touchscreen kassasysteem.

1. De traditionele kassa

Deze modellen zijn nog steeds het meestvoorkomend. Traditionele kassa’s beschikken nog steeds over het grote voordeel dat ze éénvoudig in gebruik zijn en goedkoper zijn dan de touchscreen kassa. Bekende merken binnen de traditionele kassasystemen zijn Casio en Sams4s.

De prijs voor een traditionele kassa begint bij € 100 maar kan al snel uitlopen naar € 700, afhankelijk van het model en de snufjes die men wenst toe te voegen.

☑ Ontvang GRATIS offertes voor traditionele kassa’s >>

2. De Touchscreen kassa

Kassaysteem: de Touchscreen-kassa

Steeds meer traditionele kassa’s moeten vandaag de dag echter plaats maken voor hun touchscreen-variant. Efficiëntie, inzicht en bescherming zijn dan ook de hoofdkwaliteiten van een Touchscreen kassa.
Doordat de producten onderverdeeld kunnen worden in groepen, kunnen zowel u als uw medewerkers makkelijk een bepaald product in het systeem terugvinden. Bovendien kan u bij een welbepaald product over zeer veel informatie beschikken.

Het grootste nadeel is uiteraard de kostprijs. Touchscreen kassa’s zijn gewoonlijk beschikbaar tussen € 1.000 en € 5.000.

☑ Ontvang GRATIS offertes voor Touchscreen-kassa’s >>

Welke extra accessoires voor uw kassasysteem kiezen?

Eens u gekozen heeft welke kassamodel het best bij uw zaak zal passen kan u overwegen om er een paar extra accessoires aan toe te voegen. Hoewel barcodescanners bijvoorbeeld vaak als accessoire beschouwd worden, zijn ze vaak onmisbaar bij een kassasysteem. Barcodescanners zijn verkrijgbaar in 3 uitvoeringen: vast, met draad en draadloos

Hieronder vindt u een overzicht van de twee meestgekozen accessoires bij betaalterminals, nl. de kassasoftware en de kassasystemen uitgerust met een betaalterminal.

Kassasoftware: gratis of betalend?

Een kassasoftware is een essentieel onderdeel! Het stelt u in staat om betalingen van uw klanten te innen, maar biedt ook een groot aantal andere functionaliteiten. De terughoudendheid bij vele handelszaken ligt namelijk nog altijd bij de prijs, want het is een belangrijke investering.

Er is wel gratis software beschikbaar, maar is dezeecht wel goed? Er is geen geheim: net als een gratis applicatie op je smartphone, is gratis kassasoftware soms niet erg betrouwbaar. De gratis versies van de software bieden niet altijd regelmatige updates… dit is een probleem als u altijd up-to-date apparatuur wilt hebben! U zult niet altijd software hebben die voldoet aan de laatste veiligheidsnormen.

Namen zoals Hiboutik of Loyverse zijn bijvoorbeeld gratis kassasoftware die op de markt verkrijgbaar is. Er zijn ook andere namen die misschien meer geschikt zijn voor u. De keuze is aan u! Ontdek ze hier!

Vergelijk kassasoftware

Alleen betaalde kassasoftware garandeert u een up-to-date versie die 100% betrouwbaar is vanuit veiligheidsoogpunt. Binnen het breed gamma aan POS kassasystemen is Lightspeed zonder twijfel een belangrijke speler. Afhankelijk van uw bedrijf en welke functies u nodig heeft zijn er nog tal andere POS systemen verkrijgbaar, waaronder BizzCloud, MplusKASSA en EasyTouchPos.

Wat is een kassaysteem met betaalterminal?

Kassaystemen met betaalterminal

In vele handelszaken zijn kassasystemen nog niet uitgerust met een betaalterminal. In het huidige digitaal tijdperk wordt dit echter steeds noodzakelijker. Maar welke extra voordelen brengt een kassasysteem met betaalterminal met zich mee?

Klanten hebben steeds minder geld op zak. Ze willen hun aankopen éénvoudig en snel kunnen betalen. Het merendeel van de betalingen in België gebeurt daarom ook elektronisch.

De voordelen van deze betaalmethode zijn talrijk:

 • De betalingen verlopen vlotter:  Voer de kaart in de lezer, tik uw code in en de transactie is voltooid.
 • Snelheid: met deze kassasystemen maakt u snelle transacties, en snel betekent meer productiviteit en dus ook meer inkomsten. Geen enkele klant wacht namelijk graag te lang aan de kassa.
 • Beveiligde betalingen: met een betaalterminal, dat het nu om een mobiele betaalterminal of een vaste betaalterminal gaat, zijn transacties veilig en beschermd door middel van gegevensversleuteling.
 • Er is geen uitwisseling van contant geld meer. Zo worden de risico’s op fouten gereduceerd.
 • Het komt tegemoet aan de vraag van kopers die er tegenwoordig vooral voor kiezen om met een bankkaart te betalen.
 • Aangepast en aanpasbaar: het is geschikt voor elk type handelszaak, klein of groot. Veel modellen van kassasystemen met betaalterminal zijn beschikbaar aan zeer uiteenlopende prijzen.

Voor wie is een kassasysteem en waarom?

Elke horecazaak (restaurant, snackbars, ….) heeft vandaag de dag nood aan een kassasysteem. Eénvoudig gebruik en stockbeheer, verhoogde productiviteit, … De keuze in kassasysteem zal dus voornamelijk afhankelijk zijn van het model dat u in uw zaak wenst en de accessoires die u eraan wenst toe te voegen.

Wenst u vrijblijvend advies op maat? Wij brengen u in contact met de grootste spelers in kassasystemen. Zij komen in uw zaak langs en adviseren u over het beste kassasysteem voor uw bedrijf.

Vergelijk kassasystemen en ontvang gratis offertes

Twijfelt u met bovenstaande info nog over het kassasysteem die u wenst aan te kopen? Hieronder geven we onze TOP 3 even voor u mee:

 1. De Olympia CM911 kassa: Dit kassaysteem is geschikt voor elk soort handelszaak. Deze kassa stelt u in staat om uw verkopen te registreren en uw voorraden te beheren. Het is uitgerust met een blauw scherm, een toetsenbord en een kassalade met 8 vakken.
 2. Het beste en goedkoopste model: de Casio SE-G1MB-WE kassa. Deze kassa zal u bekoren met zowel zijn functionaliteiten als zijn gebruiksvriendelijkheid. Deze kassa is uitgerust met een LCD display en heeft zijn snelheid te danken aan de Thermo transfer printtechnologie.
 3. De Casio SE-C450MB kassa: deze kassa heeft verschillende functies. Het heeft een groot LCD-scherm, is zeer flexibel en heeft ook een snelle, efficiënte en stille printer. U heeft tenslotte ook de mogelijkheid om uw kassa op uw computer te configureren.

Wenst u een kassasysteem aan te kopen, dan kunt u ook steeds beroep doen op een professional die u kan adviseren en begeleiden bij de keuze van de kassa die bij u past. Bij Bobex kunt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes te ontvangen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welk type kassasysteem wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.