Kassasystemen: modellen en prijs [VERGELIJKING]

Nog maar weinig winkel- en horecazaken kunnen zonder kassasysteem werken! Welke modellen bestaan er? Welke hap neemt een kassasysteem uit uw budget? We vergelijken alle prijzen en modellen.

Kassasystemen: 2 basismodellen

Binnen de verschillende kassasystemen onderscheiden we voornamelijk de 2 basismodellen: de traditionele kassa’s en het touchscreen kassasysteem.

1. De traditionele kassa

Kassasysteem: traditionele kassa'sDeze modellen zijn nog steeds het meestvoorkomend. Traditionele kassa’s beschikken nog steeds over het grote voordeel dat ze éénvoudig in gebruik zijn en goedkoper zijn dan de touchscreen kassa. Bekende merken binnen de traditionele kassasystemen zijn Casio en Sams4s.

De prijs voor een traditionele kassa begint bij € 100 maar kan al snel uitlopen naar € 700, afhankelijk van het model en de snufjes die men wenst toe te voegen.

☑ Ontvang GRATIS offertes voor traditionele kassa’s >>

2. De Touchscreen kassa

Kassaysteem: de Touchscreen-kassaSteeds meer traditionele kassa’s moeten vandaag de dag echter plaats maken voor hun touchscreen-variant. Efficiëntie, inzicht en bescherming zijn dan ook de hoofdkwaliteiten van een Touchscreen kassa.
Doordat de producten onderverdeeld kunnen worden in groepen, kunnen zowel u als uw medewerkers makkelijk een bepaald product in het systeem terugvinden. Bovendien kan u bij een welbepaald product over zeer veel informatie beschikken.

Het grootste nadeel is uiteraard de kostprijs. Touchscreen kassa’s zijn gewoonlijk beschikbaar tussen € 1.000 en € 5.000.

☑ Ontvang GRATIS offertes voor Touchscreen-kassa’s >>

Welke extra accessoires voor uw kassasysteem kiezen?

Eens u gekozen heeft welke kassamodel het best bij uw zaak zal passen kan u overwegen om er een paar extra accessoires aan toe te voegen.

    1. Barcodescanners: hoewel deze scanners als accessoire beschouwd worden, zijn ze vaak onmisbaar bij een kassasysteem. Barcodescanners zijn verkrijgbaar in 3 uitvoeringen: vast, met draad en draadloos
    2. Betaalterminals: steeds meer kassaystemen kunnen aangesloten worden op de betaalterminal. Dit is niet verbazend, aangezien steeds meer klanten met de bankkaart wensen te betalen.
    3. Kassasoftware: Binnen het breed gamma aan POS kassasystemen is Lightspeed zonder twijfel een belangrijke speler. Afhankelijk van uw bedrijf en welke functies u nodig heeft zijn er nog tal andere POS systemen verkrijgbaar, waaronder BizzCloud, MplusKASSA en EasyTouchPos.

Voor wie is een kassasysteem en waarom?

Elke horecazaak (restaurant, snackbars, ….) heeft vandaag de dag nood aan een kassasysteem. Eénvoudig gebruik en stockbeheer, verhoogde productiviteit, … De keuze in kassasysteem zal dus voornamelijk afhankelijk zijn van het model dat u in uw zaak wenst en de accessoires die u eraan wenst toe te voegen. Wenst u vrijblijvend advies op maat? Wij brengen u in contact met de grootste spelers in kassasystemen. Zij komen in uw zaak langs en adviseren u over het beste kassasysteem voor uw bedrijf.