Betaalmogelijkheden

Bent u van plan om voor uw handelszaak een betaalterminal aan te schaffen maar ziet u door de verschillende opties het bos niet meer? Er zijn diverse betaalmogelijkheden, zoals contactloos betalen of via PayPal. Ook wordt het betalen met de smartphone steeds makkelijker.

Lees alle onderstaande mogelijkheden eens rustig door, hier staat alles op een rijtje. Hopelijk kunt u dan de juiste keuze maken voor uw situatie of…

Vraag advies aan een professional

Contactloos betalen

In de huidige maatschappij gebeurt het steeds vaker: contactloos betalen.

Door uw smartphone of pinpas kort tegen de betaalterminal te houden kan er worden betaald.Het is tijdbesparend en makkelijk. Dit kan voor bedragen tot €25. Bedragen hierboven moeten met de pincode worden afgerekend.

Deze terminals zijn vrij prijzig. U kunt ze kopen vanaf € 700 à € 850. Hierbij komen dan ook nog de maandelijkse servicekosten en de eventuele transactiekosten.

Mobiel betalen

Contactloos betalen kan zoals gezegd met de pinpas of via de telefoon. Wanneer u het contactloos betalen heeft geactiveerd op uw smartphone kunt u gemakkelijk hiermee betalen. Vrijwel alle banken bieden deze optie aan en alle nieuwe telefoons kunnen dit activeren.

Mobiel betalen kan ook worden gedefinieerd als het betalen met een mobiele terminal. Dit ziet u vaak in restaurants, wanneer gasten aan tafel met de bankkaart wensen te betalen. Mobiele terminals zijn het duurst in aanschaf, namelijk rond de € 900 exclusief maandelijkse servicekosten en eventuele transactiekosten.

Cashless betalen

Cashless betalen is betalen zonder cash. Met een speciale pas kunt u cashless afrekenen. Het is geschikt voor betalingen tot €150.

Hierdoor hebben bedrijven minder cash liggen, waardoor de kans op diefstal minder is. Bedrijven worden hier dus ook minder gevoelig voor. Voor mensen is het fijn dat ze niet met een hoop geld over straat hoeven. Bovendien is deze betaalmogelijkheid niet gebonden aan transactiekosten.

Betalen met smartphone

Wanneer je het contactloos betalen hebt geactiveerd op uw smartphone kan u gemakkelijk hiermee betalen. U hebt vrijwel altijd uw telefoon wel bij, dus kunt u gemakkelijk iets kleins afrekenen.

Naast het contactloos betalen aan de kassa, kan u uw smartphone ook gebruiken om producten online af te rekenen, bijvoorbeeld met iDeal. Ook kan u per telefoon geld overmaken naar andere rekeningen en zelfs betaalverzoeken aan mensen sturen.

Betalen met de smartphone kan vandaag de dag zowat overal. Er zit standaard een benodigde NFC-chip in de smartphone ingebouwd, dus u hoeft hier geen extra app voor te downloaden.

Elektronisch betalen

Elektronisch betalen is eigenlijk een combinatie van al het bovenstaande. Dus zowel contactloos betalen als met een pinpas, want dat is ook elektronisch.

Een standaard betaalterminal is alleen geschikt voor de ‘ouderwetse’ betaalmogelijkheid; met de pinpas en pincode. Maar er zijn steeds meer standaard toonbankterminals die ook contactloos betalen mogelijk maken.

Deze betaalterminals zijn relatief het goedkoopst nl.  € 500 à € 600. Maar hiermee kun je dus wel alle kanten op en zijn dus ook het beste om aan te schaffen. Een goede investering voor je bedrijf.

Let wel op,  deze toonbankterminals staan vast op de toonbank en zijn verbonden met de kassa. Ze zijn dus niet mobiel.

NFC betalen

NFC staat voor Near Field Communication. Er kan gecommuniceerd worden wanneer de ontvanger dichtbij genoeg is. NFC wordt veelvuldig gebruikt bij het contactloos betalen. Door de pas of smartphone te activeren voor NFC kan hiermee in feite ‘gecommuniceerd’ worden met de betaalterminal zodat er betaald kan worden.

Er wordt informatie uitgewisseld binnen een straal van 10 cm. Dit maakt het een veilige manier van gegevens uitwisselen. De NFC chip zit standaard in je betaalpas of smartphone ingebouwd en hoeft alleen nog maar geactiveerd te worden.

PayPal

PayPal is een manier van betalen door middel van een andere rekening buiten die van uw bank. U maakt een nieuwe rekening aan op PayPal en koppelt deze aan bijvoorbeeld je creditcard. Hiermee kan u dus betalen.

Het grote voordeel aan PayPal is dat het wereldwijd beschikbaar is en er dus ook overal betaald mee kan worden. Soms kan u namelijk niet met uw eigen bank betalen wanneer u iets uit het buitenland bestelt.

Met PayPal hoef je je daar geen zorgen over te maken. Bovendien beschermt PayPal uw gegevens uitzonderlijk goed en biedt het de mogelijkheid om uw aankopen te verzekeren.

V Pay

Virtueel betalen is eigenlijk wat V Pay betekent. Wanneer u een webshop hebt kan dit een uitkomst bieden. Een klant plaatst en bestelling en geeft aan graag met V Pay te willen betalen. Dan moet het kaartnummer en de vervaldatum hiervan worden ingevoerd.

Met een randomreader of digitale pas wordt een transactiecode vrijgegeven welke ook moet worden ingevoerd. Hiermee kan de klant de betaling bevestigen. Het bedrag wordt afgeschreven bij voldoende saldo. De webshop krijgt ook een bevestiging van betaling. V Pay is nog niet overal beschikbaar, maar wel in België

Vergelijk de betaalmogelijkheden

Betaalmogelijkheden vergelijken

Wanneer u betaalmogelijkheden gaat vergelijken moet u nadenken over verschillende criteria waar de mogelijkheid aan moet voldoen. Deze zijn per situatie verschillend. Kijk dus goed naar wat op uw situatie en vraag van toepassing is.

Er bestaan online vergelijkingstools die kijken naar: betalingsmogelijkheden, verbindingsmogelijkheden (zoals een kabel of Bluetooth), uitbetalingstermijn en de kosten. Op basis hiervan komt er een best passende mogelijkheid uitrollen, gebaseerd op jouw persoonlijke situatie.

U kunt natuurlijk ook toespitsen naar de drie verschillende betaalterminals: de toonbankterminal van € 500 à € 600, de mobiele terminal van € 900 en de contactloze terminals van € 700 à € 850. Denk wel aan de bijkomende kosten zoals de maandelijkse servicekosten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.