Soorten betaalterminals

Welk type betaalterminal past het best bij uw zaak?

Er bestaan aardig wat verschillende types betaalterminals. Bovendien zijn er telkens extra modules mogelijk. Maar welk type betaalterminal kiest u het best?

Mobiele betaalterminals zijn razend populair maar zijn uiteraard duurder dan hun vaste variant. Deze terminals zijn vooral geschikt voor wie zich veel verplaatst (horeca, huisartsen, verwarmingsinstallateurs,…).

Valt u binnen deze categorie, dan is de meerkost van een mobiele betaalterminal zeker de moeite.

 • U geniet van talrijke extra snufjes;
 • U biedt uw klanten een snellere en betere service.

Reden genoeg om ervoor te kiezen toch? Of heeft u nog extra overtuiging nodig?

Verder lezen

Kaartbetalingen via smartphone worden steeds populairder… en met reden. Betaalterminals via smartphone kunnen namelijk:

 • voor alle betaalkaarten gebruikt worden;
 • uw omzet verhogen aangezien uw transacties veel sneller verlopen.

Klanten kunnen hun betaling bovendien op de voet volgen. Dit maakt betaalterminals via smartphone dan ook nog eens 100% veilig.

Zijn kaarbetalingen via smartphone in uw handelszaak nog niet mogelijk? Mis deze buitenkans dan niet…

Verder lezen

Grosso modo bestaan er drie types betaalterminals: modellen die vast op de toonbank staan, draagbare modellen en virtuele terminals voor webshops.

 • Toonbankterminals: de mogelijkheden in de toonbankterminals zijn erg uitgebreid. U kiest zelf het model dat het best bij uw zaak past. Zo kunt u kiezen voor een basismodel of voor een uitgebreidere betaalterminal waarin een aparte handelaarmodule verwerkt zit. Ook zijn er terminals waar bijvoorbeeld een printertje in zit. Veel betaalterminals bieden overigens de mogelijkheid om ze aan te sluiten op uw kassasysteem.Welk model u ook kiest, uw betaalterminal aanvaardt bijna altijd alle mogelijke betaalkaarten.Uw betaalterminal leverancier zoekt samen met u naar het meest passende model voor uw zaak.
   

  Ontvang gratis advies


   
 • Mobiele terminals: een mobiele betaalterminal werkt volledig draadloos en is dus ideaal voor restaurants of als u klanten of patiënten bezoekt. Tot 300 transacties zijn mogelijk zonder dat u de batterij van de betaalterminal moet opladen.Afhankelijk van de omstandigheden waarin u de betaalterminal gebruikt, kunt u kiezen voor een draadloze verbinding via bluetooth, wifinetwerk of mobiel telefoonnetwerk. Bluetooth gebruikt u het best als u in uw zaak een vaste internetverbinding heeft. De betaalterminal maakt dan draadloos verbinding met een basisstation dat via een kabel verbonden is met het internet. Dit soort verbinding heeft een reikwijdte van enkele meters.

  Nog wat makkelijker is het als u een wifinetwerk hebt in uw zaak. Dan kunt u uw betaalterminal eenvoudig met het draadloze netwerk verbinden.

  Wil u betalingen laten uitvoeren bij klanten of patiënten thuis? Of op het terras van uw horecazaak? Dan werkt de betaalterminal via het mobiele telefoonnetwerk.

  Net als de toonbankversies, aanvaardt een mobiele betaalterminal alle soorten betaalkaarten. De modernste, meest gesofisticeerde versies zijn ook uitgerust met de NFC-techniek (Near Field Communication). NFC laat uw klanten toe contactloos en dus nog sneller te betalen. Daarbij hoeven ze hun kaart alleen tegen de lezer van de terminal aan te houden.

 • Virtuele kassa’s voor webshops: u kunt niet alleen een fysieke betaalterminal aanschaffen, ook een virtuele kassa voor online betalingen behoort tot de mogelijkheden. Die virtuele kassa is de omgeving waar de klant terechtkomt als die op uw webshop de gewenste betaalmethode aanklikt. Zodra uw klant zijn betaalgegevens heeft ingevoerd, stuurt de virtuele kassa de betaling door naar de leverancier van de gekozen betaalmethode.