Betaalterminal huren: waar moet u rekening mee houden?

Waarom een betaalterminal huren? De voordelen hiervan zijn groot. U vermijdt er de kosten mee van de aankoop van een toestel, en toch kan u op die manier klanten die niet willen of kunnen cash betalen ten dienste zijn. En dat is alleen maar goed voor de omzet.

Betaalterminal huren

Als u een evenement organiseert, heeft u verschillende mogelijkheden om uw betaalterminal aan te sluiten en zo zorgeloos betalingen te ontvangen:

  • Via wifi: geen gedoe met kabels, via wifi kan u gemakkelijk via draadloos internet transacties uitvoeren.
  • Via GPRS: als u volledig mobiel betalingen wil ontvangen, dan kan dat via GPRS. De betalingen gaan dan via het mobiele telefoonnetwerk, zoals uw smartphone.
  • Via een internetlijn (ADSL): de transacties gebeuren via een kabelaansluiting
  • Via de analoge telefoonlijn: handig en snel als er een telefoonaansluiting is

Bovendien kan een betaalterminal erg snel geleverd en geïnstalleerd worden. In geen tijd bent u klaar om uw bezoekers te ontvangen!

Ik huur een betaalterminal

Wat bepaalt de huurprijs van een betaalterminal?

De huurprijs van een betaalterminal wordt door een aantal factoren bepaald. Dit zijn onder meer de duurtijd van de huurperiode en het soort betaalterminal.

Een betaalterminal huren kan voor diverse periodes:

  1. voor één dag (bijvoorbeeld voor een beurs),
  2. voor middellange termijn,
  3. voor lange termijn of zelfs permanent.

De huurprijs zakken naargelang je langer huurt. Wij geven je alvast een overzicht van de richtprijzen:

Per dag tussen €20 en €55
Per week tussen €70 en €100
Per maand tussen €150 en €200
Per trimester +- €300
Per trimester +- €600

(Laten) betalen is nog nooit zo eenvoudig geweest! En de risico’s vallen nogal mee…

Wat zijn de transactiekosten en eventuele toeslagen?

Er zijn nog bijkomende kosten. Zo dient per transactie ook een transactiekost betaald te worden. Hoe meer transacties, hoe lager die kost per transactie. Er wordt meestal een zogenaamde transactiebundel opgesteld waarbij je vooraf weet hoeveel transacties u voor een bepaalde bundel mag doen.

–> Richtprijs: tussen de 0,10 en 0,25 euro tot 50 transacties, 0,11 euro vanaf 100 transacties.

Als u kiest voor een betaalterminal met een mobiel netwerk, kunnen er nog extra kosten bijkomen voor het gebruik van het GPRS netwerk. Vraag vooraf zeker na of dit al dat niet het geval is.

Als u kredietkaarten wenst te ontvangen, kan hieraan ook een kost gekoppeld zijn. Vergeet ook niet dat er ook nog installatiekosten kunnen aangerekend worden. Dit wanneer een installateur bij u ter plaatse moet komen. Vaak is dat niet nodig en kan u het toestel zelf gewoon eenvoudig installeren zonder dat er een vakman aan te pas komt.

Andere eventuele kosten om rekening mee te houden zijn set up- en registratiekosten. En vergeet ook niet te informeren of u een waarborg moet betalen.

Waarom een betaalterminal huren voor 1 dag?

Misschien denkt u dat een betaalterminal huren voor 1 dag veel werk is, erg duur is en dat uw klanten maar gewoon in cash moeten betalen. Als organisator heeft u echter heel wat voordelen om te kiezen voor een tijdelijke betaalterminal.

  • Onderzoek toont aan dat mensen meer uitgeven als ze met de kaart betalen. Dat extra pintje of extra dessertje aan de foodstand? Geen probleem! Meer impulsaankopen betekent meer inkomsten voor u.
  • Elektronisch betalen is goedkoper dan cash. Want cash geld mag dan wel ‘gratis’ lijken, het heeft een reeks verborgen transactiekosten, bij de bank, bijvoorbeeld.
  • Het is makkelijker. Uw medewerkers hoeven niet meer met cash geld bezig te zijn, en kunnen dus sneller meer bezoekers bedienen. Win-win voor iedereen! Steeds meer festivals gaan trouwens cashloos, dus waarom u niet?

Uiteraard kunnen leveranciers van betaalterminals het beste jouw situatie inschatten. Daarom vraag je best verschillende offertes aan. Zo vergelijk jij waar je de beste prijs maar ook de beste service krijgt. Bereid je alvast voor op een topeditie van jouw volgende evenement!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.