Bancontact terminal: Voordelen, soorten en kosten

Bancontact is intussen een veel verspreide manier om te betalen. Dit systeem biedt verschillende voordelen. Met de diverse Bancontact  betaalterminals heb je als handelaar dan ook meerdere financieel aantrekkelijke betaalmethodes ter beschikking.

Bancontact terminal: alom verspreid

Of je nu een winkel hebt, een restaurant, café of hotel uitbaat dan wel met je diensten en producten bij klanten thuis gaat: Bancontact is overal bruikbaar. Een Bancontact terminal kan voor jouw specifiek bedrijf dan ook de geknikte oplossing bieden om je klanten overal veilig en efficiënt te laten betalen.

Een Bancontact terminal huren of kopen kan bij verschillende bedrijven: Atos Bancontact, Ingenico Bancontact, Fortis Bancontact terminal,… Vergelijk offertes en aanbiedingen voor huren en/of kopen van een betaalterminal.

Ontdek de mogelijkheden!

Naar stap 2

Welke soorten betaalterminals bestaan er?

Er zijn verschillende soorten Bancontact terminals:

 • Bancontact toonbankterminals: De terminals die je op de toonbank vindt, bestaan in verschillende modellen, elk met hun eigen features. Zo heb je bijvoorbeeld toestellen waar wel of niet in printer is ingewerkt. Bij andere modellen krijg je als handelaar een aparte module om je betalingen in te geven.
 • Draadloze Bancontact terminals: Je kan ook kiezen voor een Bancontact draagbare terminal. Dit is een elektronisch betaalsysteem dat niet vast op de toonbank staat. Het systeem is dus zoals het woord zegt draagbaar. De voordelen zijn duidelijk: je kan er op verschillende plaatsen in de zaak mee terecht. Het systeem is niet voor de volle 100% procent mobiel, want het werkt niet op het GPRS netwerk.
 • Bancontact mobiele terminals: Wil je nog een stapje verder gaan, dan opteer je voor een mobiele betaalterminal van Bancontact. Dit is een elektronisch betaalsysteem dat niet vast op de toonbank is, maar draagbaar en ook nog eens 100% mobiel. De mobiele terminal maakt gebruik van het GPRS, wif- of gsm-netwerk en je kan er ook via bluetooth betalingen mee ontvangen.
 • Bancontact virtuele kassa voor webshops: Een mogelijkheid die steeds belangrijker wordt, is de virtuele kassa of de internetkassa voor online betalingen. Dit bijvoorbeeld voor webshops. De klant kan via de virtuele kassa en zijn Bancontact kaart gemakkelijk vanuit zijn luie zetel bestellen en betalen.

Bancontact terminal
Op zoek naar een manier om je klanten de kans te geven om via een Bancontact terminal te laten betalen? Vraag dan gratis en uiteraard vrijblijvend offertes. Zo kom je in contact met specialisten in je eigen buurt.

Vergelijk betaalterminals

De 8 voordelen van een Bancontact betaalterminal op een rijtje

Je klanten laten betalen met een Bancontact terminal biedt tal van voordelen die een zegen voor je zaak zijn:

 1. Je bent verzekerd van de betaling. Als de Bancontact terminal de betaling van de klant aanvaardt, heb je de garantie dat het geld ook op je rekening staat. Bij onvoldoende saldo of een foute code, gaat de transactie niet door.
 2. Bancontact garandeert een snel en veilig systeem, en je moet minder cash geld aanhouden.
 3. Het geld staat onmiddellijk op je rekening.
 4. In België telt Bancontact niet minder dan 10,2 miljoen kaarten, in totaal goed voor meer dan 500 miljoen transacties. Het systeem heeft dan ook heel wat ervaring.
 5. Via een licentiecontract dient elk bedrijf akkoord te gaan en te voldoen aan de algemene voorwaarden vooraleer ze op het betaalschema toegestaan worden.
 6. De limiet het te betalen bedrag ligt met 5000 euro per transactie behoorlijk hoog.
 7. Betalen met een kaart en de Bancontact betaalterminal speelt in op de stijgende interesse bij de klant. Intussen betaalt al ruim 80% van de consumenten liever met een betaalterminal dan cash.
 8. Betalen met een Bancontact betaalterminal verlaagt duidelijk de drempel bij de klant. Ook betaalt hij er gemiddeld hogere bedragen mee.

Bancontact terminal

Aan welke kosten kun je je verwachten bij een bancontact terminal?

Een betaalterminal kopen is een grotere investering dan er één huren, maar op termijn goedkoper als je veel transacties doet. Kies samen met je leverancier voor de juiste oplossing voor je bedrijf.

Bij de aankoop van een Bancontact terminal, zullen onvermijdelijk abonnements-, transactie- activatiekosten aan verbonden zijn. Bij de huur van de betaalterminal zullen deze kosten al dan niet betaald moeten worden, afhankelijk van de huurtermijn.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.