Een betaalterminal kopen: vast, mobiel of via smartphone!

Als zelfstandige moet u mee met de trends. Anders overleeft uw zaak het niet. De elektronische betaalkaart is er ooit zo één geweest. Vandaag de dag kunnen we cashloos betalen al lang geen trend meer noemen. De bankkaart is ingeburgerd in onze samenleving. In de meeste winkels kan u met de bankkaart betalen.

Ook zijn er heel wat reizende zelfstandigen die bankkaarten als betalingsmiddel toelaten wanneer ze bij hun klanten thuis moeten komen. Als dat bij u nog niet kan, is het hoog tijd om mee op de kar te springen. U doet er uzelf en uw klanten een groot plezier mee.

Welk soort betaalterminal kopen? [AANKOOPGIDS]

Wanneer dat voorvalt, moeten klanten vaak nog naar de dichtstbijzijnde bankautomaat hollen of aan een vriend vragen of zij eventueel kunnen voorschieten. Dat zorgt voor veel ergernis. Om dat te voorkomen, kan je cashloos betalen mogelijk maken.Een groot deel van de bevolking heeft niet altijd cash op zak. Wanneer ze iets moeten betalen, doen ze dat met de bankkaart of met hun smartphone. Bij sommige zelfstandigen is dat echter nog niet mogelijk, bijvoorbeeld bij de marktkramer of bij de dokter wanneer die op huisbezoek komt.

Dat kan o.a. door een betaalterminal te kopen. Tegenwoordig zijn er voor de zelfstandige drie opties om klanten cashloos te laten betalen.

  • Betalen via toonbankterminal
  • Betalen via mobiele betaalterminal
  • Smartphone als betaalterminal

Toonbankterminals

Toonbankterminals

De vaste toonbankterminal wordt door vele bedrijven en winkel gebruikt. Iedereen heeft het zeker al eens gebruikt, dat het nu in de supermarkt of in een kledingwinkel is.

Zoals zijn naam het zelf al zegt blijft een toonbankterminal op de toonbank of de daarvoor voorziene plek staan. Toonbankterminals werken via WiFi of mobiel internet en kunnen niet verplaatst worden.

👉 Een toonbankterminal kost gemiddeld zo’n € 700

Ondanks dat vaste toonbankterminals aan de balie of op de toonbank dienen blijven te staan blijven deze modellen vandaag de dag nog steeds enorm populair bij zowel winkels als horecazaken.

Wenst u voor uw zaak een vaste betaalterminal aan te kopen, dan dient u een aantal aandachtspunten in acht te nemen:

  • Welke soorten bankkaarten mag de betaalterminal aanvaarden? Enkel debetkaartsen zoals Bancontact/Mister Cash, Maestro,…? Of ook creditkaarten zoals Visa/MasterCard en American Express?
  • Hoeveel contactpunten wilt u voor uw toonbankterminal voorzien? Enkel betaalkaarten met slimme pin+chip, of wilt u contactloos betalen ook mogelijk maken?

Mobiele betaalterminals

Mobiele betaalterminals

Een mobiele betaalterminal is een betaalterminal dat u overal kunt meenemen. Dat kan handig zijn wanneer er op verplaatsing betaald moet worden of wanneer u het de klant extra makkelijk wilt maken. Denk maar aan betalingen aan de restauranttafel of op een terras: de klant kan gewoon blijven zitten terwijl hij betaalt.

Het gemak van de klant is dus een groot voordeel van de mobiele betaalterminal! De betaling verloopt makkelijk via het internet. Geen nood als je geen internet hebt, want dan kan u kiezen voor een betaalterminal die op GPRS werkt. Met GPRS gebeuren de transacties draadloos via het mobiele telefoonnetwerk. Daarvoor heeft u enkel een stopcontact nodig. Hou wel in rekening dat u een bijdrage moet betalen voor de verbinding ook.

👉 Een mobiele betaalterminal kost gemiddeld zo’n € 850

Betaalterminal via smartphone

Betaalterminal via smartphone
Tegenwoordig wordt er steeds meer gedaan via de smartphone en ook betalingen ontvangen is nu mogelijk! U hebt dan een virtuele betaalautomaat nodig. Deze betaalautomaat maakt het mogelijk om via internet betalingen te ontvangen. Het is een veilige en makkelijke manier om betalingen te ontvangen!

De betaalterminal via smartphone is eigenlijk een variant op de mobiele betaalterminal, want u kunt hem ook overal meenemen, maar hij is nog laagdrempeliger én voordeliger. Zeker de moeite waard om te overwegen!

Compacte betaalterminals

Wie geen zin heeft om grote, lompe betaalterminals mee te zeulen, kan tegenwoordig ook ervoor kiezen om een compacte betaalterminal te kopen die u vanaf uw smartphone bestuurt. De terminal zelf is dus eigenlijk gewoon een simpele kaartlezer.

Dit systeem werkt op bluetooth en is dus overal beschikbaar. Betalinsbewijsjes worden via deze methode via e-mail verstuurd. Zo hoeft u zich ook geen zorgen meer te maken over een lege papierrol.

👉 Een compacte betaalterminal kost gemiddeld zo’n € 100

Wat is de kostprijs van een betaalterminal

Kan u het als kleine zelfstandige voorlopig nog niet aan om een betaalterminal te kopen, maar ziet u er de voordelen wel van in? Dan kan u in geval van nood, bij speciale kortingsdagen bijvoorbeeld of tijdens de feestdagen, altijd een betaalterminal huren.

Als een betaalterminal momenteel niet in uw budget past of u hem maar voor korte tijd nodig hebt, dan kan u ervoor kiezen om er een te huren. Ook deze prijzen zijn erg uiteenlopend en voornamelijk afhankelijk van hoe lang u zo’n betaalterminal huurt. Huren heeft wel als voordeel dat er geen extra kosten meer bijkomen. Het huurbedrag bevat dus alle kosten.

Als u hem maar één dag nodig hebt, dan zal je tussen de € 20 en € 50 per dag betalen. Voor een week betaal je tussen de € 70 en € 100, voor een maand tussen de € 150 en € 200, voor drie maand tussen de € 230 en € 300 en voor zes maand tussen de € 450 en € 600.

Bent u na die huurperiode verkocht aan het gebruiksgemak van een betaalterminal? Dan kan u misschien overwegen om een betaalterminal te kopen. Ga op zoek naar een gepast prijs door te klikken naar onze offertedienst.

Bijkomende kosten

Als u een betaalterminal hebt gekocht, dan bent u er nog niet, want er zijn allerlei andere kosten waarmee u rekening moet houden. Zo moet u zeker ook denken aan de installatiekosten, de kost per transactie (soms zitten er een aantal bij uw abonnement inbegrepen). Daarnaast heeft u de maandelijkse abonnementskost, retourkosten, verzendingskosten, kosten voor uw netwerk. Door al deze aparte kosten, is het moeilijk om precies te zeggen hoeveel een betaalterminal u in totaal zal kosten, maar u kan wel altijd offertes laten opmaken waardoor u een exacter idee zult krijgen!

Betaalterminal kopen of huren?

Zoals u al eerder zag, komen er heel wat kosten kijken bij het kopen van een betaalterminal. De makkelijkste optie is sowieso huren, maar als u de betaalterminal lang gebruikt, zal het u veel duurder komen te staan! Als u een betaalterminal koopt, dan hangt u wel vast aan een abonnement, maar het abonnement zorgt er ook voor dat uw betaalterminal van updates wordt voorzien en dat u kan rekenen op support.

Een belangrijk punt waar u op moet letten! Er zijn namelijk veel aanbieders van betaalterminals, maar het is belangrijk dat u opzoek gaat naar een erkende leverancier. Hoe u dat doet? Ga op zoek naar het kwaliteitslabel van UNIZO. Om dit kwaliteitslabel te ontvangen moeten de leverancier namelijk aan bepaalde vereisten voldoen. Zo moeten ze garant staan voor klantvriendelijkheid, veiligheid en betrouwbaarheid.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.