Een betaalterminal kopen: vast, mobiel of via smartphone!

Als zelfstandige moet u mee met de trends. Anders overleeft uw zaak het niet. De elektronische betaalkaart is er ooit zo één geweest. Vandaag de dag kunnen we cashloos betalen al lang geen trend meer noemen. De bankkaart is ingeburgerd in onze samenleving. In de meeste winkels kan u met de bankkaart betalen.

Ook zijn er heel wat reizende zelfstandigen die bankkaarten als betalingsmiddel toelaten wanneer ze bij hun klanten thuis moeten komen. Als dat bij u nog niet kan, is het hoog tijd om mee op de kar te springen. U doet er uzelf en uw klanten een groot plezier mee.

Vergelijk betaalterminal aanbieders!

Atos betaalterminal
Banksys betaalterminal
Ingenico betaalterminal
CCV betaalterminal

 

Welke soorten betaalterminals kopen? [AANKOOPGIDS]

Een groot deel van de bevolking heeft niet altijd cash op zak. Wanneer ze iets moeten betalen, doen ze dat met de bankkaart of met hun smartphone. Bij sommige zelfstandigen is dat echter nog niet mogelijk, bijvoorbeeld bij de marktkramer of bij de dokter wanneer die op huisbezoek komt.

Wanneer dat voorvalt, moeten klanten vaak nog naar de dichtstbijzijnde bankautomaat hollen of aan een vriend vragen of zij eventueel kunnen voorschieten. Dat zorgt voor veel ergernis. Om dat te voorkomen, kan je cashloos betalen mogelijk maken.

Dat kan o.a. door een betaalterminal te kopen. Tegenwoordig zijn er voor de zelfstandige drie opties om klanten cashloos te laten betalen.

  • Betalen via toonbankterminal
  • Betalen via mobiele betaalterminal
  • Smartphone als betaalterminal

Toonbankterminals

Toonbankterminals

De vaste toonbankterminal wordt door vele bedrijven en winkel gebruikt. Iedereen heeft het zeker al eens gebruikt, dat het nu in de supermarkt of in een kledingwinkel is.

Zoals zijn naam het zelf al zegt blijft een toonbankterminal op de toonbank of de daarvoor voorziene plek staan. Toonbankterminals werken via WiFi of mobiel internet en kunnen niet verplaatst worden.

👉 Een toonbankterminal kost gemiddeld zo’n € 700

Ondanks dat vaste toonbankterminals aan de balie of op de toonbank dienen blijven te staan blijven deze modellen vandaag de dag nog steeds enorm populair bij zowel winkels als horecazaken.

Wenst u voor uw zaak een vaste betaalterminal aan te kopen, dan dient u een aantal aandachtspunten in acht te nemen:

  • Welke soorten bankkaarten mag de betaalterminal aanvaarden? Enkel debetkaartsen zoals Bancontact/Mister Cash, Maestro,…? Of ook creditkaarten zoals Visa/MasterCard en American Express?
  • Hoeveel contactpunten wilt u voor uw toonbankterminal voorzien? Enkel betaalkaarten met slimme pin+chip, of wilt u contactloos betalen ook mogelijk maken?

Mobiele betaalterminals

Mobiele betaalterminals

Mobiele betaalterminals komt u vaak tegen op restaurant of op café. De ober komt dan met de betaalterminal aan tafel. Mobiele betaalterminals kunnen echter ook buiten uw zaak of kantoor gebruikt worden. Bent u bijvoorbeeld aardgasleverancier, dan moet u vaak bij mensen thuis zijn om hun tank op te vullen. In dat geval is een mobiele betaalterminal handig. Daar gaan namelijk wel grote bedragen mee gemoeid.

Een gemiddeld gezin heeft dat niet gauw thuis cash liggen. Voor dergelijke terminals worden oplaadbare batterijen gebruikt zodat u er altijd mee aan de slag kunt. Omwille van de gebruiksvriendelijkheid tel je hier het meeste geld voor neer.

👉 Een mobiele betaalterminal kost gemiddeld zo’n € 850

Betaalterminal via smartphone

Betaalterminal via smartphone

Smartphones toestellen geworden die we dagelijks gebruiken. Het is dus niet verbazend dat je ook smartphones kan gebruiken om zowel betalingen uit te voeren als betalingen te ontvangen. Betaalterminals via smartphone bewijzen vandaag de dag meer dan ooit zijn efficiëntie bewezen.

Om transacties via een smartphone te kunnen aanvaarden is een contactloze betaalterminal nodig. De meeste handelaars zijn vandaag de dag al uitgerust met deze modellen, waardoor mobiele betalingen nog éénvoudiger worden voor iedereen.

Compacte betaalterminals

Wie geen zin heeft om grote, lompe betaalterminals mee te zeulen, kan tegenwoordig ook ervoor kiezen om een compacte betaalterminal te kopen die u vanaf uw smartphone bestuurt. De terminal zelf is dus eigenlijk gewoon een simpele kaartlezer. Dit systeem werkt op bluetooth en is dus overal beschikbaar. Betalinsbewijsjes worden via deze methode via e-mail verstuurd. Zo hoeft u zich ook geen zorgen meer te maken over een lege papierrol.

👉 Een compacte betaalterminal kost gemiddeld zo’n € 100

Wat is de kostprijs van een betaalterminal

Kan u het als kleine zelfstandige voorlopig nog niet aan om een betaalterminal te kopen, maar ziet u er de voordelen wel van in? Dan kan u in geval van nood, bij speciale kortingsdagen bijvoorbeeld of tijdens de feestdagen, altijd een betaalterminal huren.

Afhankelijk van welke soort betaalterminal u wil en hoe lang u die wil gebruiken, kan dat al vanaf 20 euro per maand. De moeite!

Bent u na die huurperiode verkocht aan het gebruiksgemak van een betaalterminal? Dan kan u misschien overwegen om een betaalterminal te kopen. Ga op zoek naar een gepast prijs door te klikken naar onze offertedienst.

Wij brengen u dan in contact met mogelijke betaalterminal-leveranciers.