Mobiel betalen: de bankkaart van de toekomst

Vandaag sta je nooit meer met blozende wangen aan de kassa omdat je je portefeuille vergeten bent. Met je smartphone kom je namelijk al een heel eind. Mobiel betalen bestaat al onder een heleboel mogelijkheden. Welke app vind jij de makkelijkste?

Mobiel betalen: applicaties bij de vleet

Je moet maar eens rondneuzen in de Google Play of Apple App Store. Sinds kort winnen de betaalapplicaties aan populariteit. Ook handelaars springen graag mee op de kar.

Payconiq

Er zijn al heel wat winkels aangesloten bij Payconiq, een van de populairste manier om mobiel te betalen. Vooral lokale handelaars zijn voor het concept gewonnen, aangezien ze door de komst van Payconiq niet meer verplicht zijn zich een dure betaalterminal aan te schaffen.Gebruikers kunnen de app ook gebruiken om een vriend snel een voorgeschoten restaurantbezoek terug te betalen. In die zin werkt Payconiq een beetje als Paypal, aangezien je enkel het telefoonnummer of e-mailadres van de begunstigde moet ingeven. Want wie kent er nu z’n rekeningnummer vanbuiten?

Bancontact

Ook de traditionele betaalterminal heeft de stap naar smartphones gezet. Hoe gebruik je het? Open de app, scan de QR-code die op de terminal van de winkel hangt en voer je pincode in. Zo gepiept! Bancontact krijgt vaak het verwijt dat deze methode nog omslachtiger is dan betalen met een bankkaart.Je moet namelijk twee stappen ondernemen vooraleer je betaling bevestigd wordt. Ondanks die kleine opmerking blijft de Bancontact-app een handige manier van mobiel betalen voor wie geen kaart bij heeft. Vele Belgische banken hebben de app trouwens al in hun eigen app verwerkt. Op die manier is het overbodig geworden om Ă©n een bankapp Ă©n een betaalapp te moeten downloaden.

Mobiel betalen

Mobiel betalen zonder pincode: dat kan!

Er bestaat nog een andere manier om je rekening te betalen. Zo kan je tegenwoordig ook contactloos betalen, zonder dat er pin- en QR-codes aan te pas komen.

Ontdek de voordelen van mobiel betalen in jouw handelszaak!

Ontvang GRATIS advies + offertes

Contactloos mobiel betalen

Sinds kort kan je dankzij Bancontact ook gewoon snel even met je smartphone langs de betaalterminal swipen om te betalen. Je toestel moet daarvoor wel uitgerust zijn met een speciale technologie, wat niet altijd het geval is. Wie een iPhone heeft, heeft al helemaal niets in de pap te brokken omdat Apple niet met Bancontact wil samenwerken.

Contactloos betalen met kaart

Wie te lui is om zijn pincode in te geven maar toch zijn bankkaart bij de hand heeft, kan dankzij dezelfde technologie ook met zijn kaart langs de terminal swipen om te betalen. Opgelet: dit is niet met alle bankkaarten mogelijk.

Android Pay

Alle Android-gebruikers kunnen indien gewenst contactloos mobiel betalen. Het enige wat ze daarvoor moeten doen is de app downloaden die dat mogelijk maakt. Die app vangt de afwezige NFC-technologie op die niet in alle toestellen al aanwezig is. Onder andere McDonald’s en Mediamarkt ondersteunen de betaalmethode in hun winkels.

Overtuigd door de voordelen van mobiel betalen?

Vraag meer informatie en vul hier uw gegevens in. U ontvangt volledig vrijblijvend offertes en vergelijkt vrijblijvend alle aanbiedingen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.