Mobiel betalen: de bankkaart van de toekomst

mobiel betalen

Vandaag sta je nooit meer met blozende wangen aan de kassa omdat je je portefeuille vergeten bent. Met uw smartphone kom je namelijk al een heel eind. Mobiel betalen bestaat al onder een heleboel mogelijkheden. Welke app vind jij de makkelijkste?

Mobiel betalen: applicaties bij de vleet

Je moet maar eens rondneuzen in de Google Play of Apple App Store. Sinds kort winnen de betaalapplicaties aan populariteit. Ook handelaars springen graag mee op de kar.

  • Payconiq: Er zijn al heel wat winkels aangesloten bij Payconiq, een van de populairste manier om mobiel te betalen. Vooral lokale handelaars zijn voor het concept gewonnen, aangezien ze door de komst van Payconiq niet meer verplicht zijn zich een dure betaalterminal aan te schaffen.Gebruikers kunnen de app ook gebruiken om een vriend snel een voorgeschoten restaurantbezoek terug te betalen. In die zin werkt Payconiq een beetje als Paypal, aangezien je enkel het telefoonnummer of e-mailadres van de begunstigde moet ingeven. Want wie kent er nu z’n rekeningnummer vanbuiten?
  • Bancontact: Ook de traditionele betaalterminal heeft de stap naar smartphones gezet. Hoe gebruik je het? Open de app, scan de QR-code die op de terminal van de winkel hangt en voer je pincode in. Zo gepiept! Bancontact krijgt vaak het verwijt dat deze methode nog omslachtiger is dan betalen met een bankkaart.Je moet namelijk twee stappen ondernemen vooraleer je betaling bevestigd wordt. Ondanks die kleine opmerking blijft de Bancontact-app een handige manier van mobiel betalen voor wie geen kaart bij heeft. Vele Belgische banken hebben de app trouwens al in hun eigen app verwerkt. Op die manier is het overbodig geworden om én een bankapp én een betaalapp te moeten downloaden.

Mobiel betalen

Mobiel betalen zonder pincode: dat kan!

Er bestaat nog een andere manier om je rekening te betalen. Zo kan je tegenwoordig ook contactloos betalen, zonder dat er pin- en QR-codes aan te pas komen.

  • Contactloos mobiel betalen: Sinds kort kan je dankzij Bancontact ook gewoon snel even met je smartphone langs de betaalterminal swipen om te betalen. Je toestel moet daarvoor wel uitgerust zijn met een speciale technologie, wat niet altijd het geval is. Wie een iPhone heeft, heeft al helemaal niets in de pap te brokken omdat Apple niet met Bancontact wil samenwerken.
  • Contactloos betalen met kaart: Wie te lui is om zijn pincode in te geven maar toch zijn bankkaart bij de hand heeft, kan dankzij dezelfde technologie ook met zijn kaart langs de terminal swipen om te betalen. Opgelet: dit is niet met alle bankkaarten mogelijk.
  • Android Pay: Alle Android-gebruikers kunnen indien gewenst contactloos mobiel betalen. Het enige wat ze daarvoor moeten doen is de app downloaden die dat mogelijk maakt. Die app vangt de afwezige NFC-technologie op die niet in alle toestellen al aanwezig is. Onder andere McDonald’s en Mediamarkt ondersteunen de betaalmethode in hun winkels.

Overtuigd door de voordelen van mobiel betalen?

Vraag meer informatie en vul hier uw gegevens in. U ontvangt volledig vrijblijvend offertes en vergelijkt vrijblijvend alle aanbiedingen.

Cashless betalen werd de voorbije jaren steeds populairder. Onderzoek toont aan dat 66% van de Belgen liever niet cash betaalt. Als handelaar speel je hier dus beter op in.

Verder lezen

Als handelaar ligt de keuze om uw klant de kans om snel, veilig en gemakkelijk contactloos te betalen voor de hand. Het toont dat u  klantvriendelijk bent om in dit gebruikscomfort te voorzien. Betalen met cash geld wordt steeds minder populair en mensen hebben ook niet altijd centen op zak. Uw klant contactloos laten betalen…

Verder lezen

Kaartbetalingen via smartphone worden steeds populairder… en met reden. Betaalterminals via smartphone kunnen namelijk:

  • voor alle betaalkaarten gebruikt worden;
  • uw omzet verhogen aangezien uw transacties veel sneller verlopen.

Klanten kunnen hun betaling bovendien op de voet volgen. Dit maakt betaalterminals via smartphone dan ook nog eens 100% veilig.

Zijn kaarbetalingen via smartphone in uw handelszaak nog niet mogelijk? Mis deze buitenkans dan niet…

Verder lezen