5 redenen om voor een betaalterminal te kiezen

betaalterminal kiezen
Het aantal elektronische betalingen is de voorbije jaren enorm gestegen. Klanten willen steeds vaker met Bancontact betalen. Als handelaar of zelfstandige kunt u uiteraard niet achterblijven. Een betaalterminal biedt ook voor u alleen maar voordelen.

1. Meer betaalcomfort voor klant én handelaar

Met een betaalterminal gaat het betaalgemak er sterk op vooruit, zowel voor de klant als voor u. De klant hoeft niet meer naar contanten te zoeken en u hoeft minder wisselgeld in uw kassa te hebben. Ook vergissingen bij het teruggeven zijn met een betaalterminal voortaan uitgesloten.

2. Uw veiligheid gaat erop vooruit

Hoe meer geld er rechtstreeks op uw bankrekening wordt gestort, hoe veiliger. Met een betaalterminal hoeft u minder cash en wisselgeld in huis te hebben en verkleint u dus het risico op diefstal en/of overvallen. U hoeft het geld nadien ook niet langer naar de bank te brengen, wat de kans op diefstal of verlies opnieuw verkleint.

3. Klanten kopen meer

Contant betalen vormt voor klanten steevast een rem op hun koopgedrag. Kunnen ze met een bank- of kredietkaart betalen, dan zullen ze geneigd zijn meer te kopen. Zelfs als ze niet genoeg cash op zak hebben, kunnen uw klanten voortaan toch hun aankopen verrichten, zonder daarvoor buiten eerst extra geld te moeten afhalen.

4. Het geld staat sneller op uw rekening

Dankzij een betaalterminal hoeft u nauwelijks meer op uw geld te wachten. Waar u vroeger bij vrij grote bedragen moest wachten tot de klant de factuur betaalde, gebeurt de betaling nu meteen. Binnen de dag ontvangt u het geld op uw rekening.

5. Helder overzicht van uw inkomsten

Alle betaaltransacties worden geregistreerd en bijgehouden in het geheugen van de betaalterminal. Sluit u de betaalterminal aan op een computer, dan kunt u heel makkelijk rapporten met de dag- of weekontvangsten afprinten en een overzicht van de betalingen bekijken. Ook uw administratie wordt dus veel eenvoudiger met een betaalterminal.