Mobiele betaalterminal: elektronisch betalen is zo gepiept

We kennen allemaal de traditionele vaste betaalterminal die u op de toonbank van een supermarkt of apotheek ziet staan. Een dergelijke betaalterminal verhuist nooit van plek en is aangesloten op het de internetkabel of het vaste telefoonnetwerk.

Een draagbare terminal doet dat wel. Die werkt op het wifi- of telefoonnetwerk van de plek waar u zich bevindt. Van dat soort betaalterminals zijn er twee soorten op de markt: enerzijds is er de draagbare betaalterminal met een beperkt bereik, anderzijds de mobiele betaalterminal.

  1. De draagbare betaalterminal wordt vooral gebruikt in restaurants en bars. Ze ligt makkelijk in de hand en kan van het ene tafeltje naar het andere tafeltje meegenomen worden. Opgelet: deze betaalterminal kan u niet buiten het wifi- of telefoonnetwerk van uw zaak gebruiken.
  2. Met een mobiele betaalterminal kan dat wel. Die neemt u overal mee naartoe. Wanneer u als dokter huisbezoeken op de planning hebt staan, hoeft u zich op die manier geen zorgen te maken over patiënten die geen cash op zak hebben. De mobiele betaalterminal springt in dit geval voor u in de bres.

mobiele-betaalterminal
Een mobiele betaalterminal is een gemak voor elke mobiele dienstverlener. Het maakt het leven als huisdokter, verwarmingsinstallateur,… stukken eenvoudiger. Zo moet u geen roze overschrijvingsformulieren uitdelen of voortdurend achter uw computer zitten wachten tot wanneer uw klant eindelijk zijn of haar rekening betaalt.

Wat zijn de extra opties van een mobiele betaalterminal?

Net zoals bij een nieuwe auto kan een mobiele betaalterminal heel wat (extra) opties en technologische snufjes bevatten. U beslist zelf of u de meerkost van die snufjes betaalt. Wij zetten voor u de opties op een rijtje:

  • Contactloos betalen
  • Betalen met VISA of Mastercard
  • Betalen met elektronische maaltijdcheque of eco-cheque
  • Ticketprinter inbegrepen
  • Herlaadbare batterijen
  • Dagelijkse beschikbare helpdesk voor als er problemen zouden zijn met de terminal zelf

Betaalterminals kosten echter stukken van mensen. Vooral als u een kleine zelfstandige bent, of zelfstandig in bijberoep, kan de kost van een mobiele betaalterminal er niet altijd vanaf. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook al veel goedkopere modellen op de markt. Aan die modellen komt meestal geen onderhoudsabonnement te pas.

Heeft u maar voor korte tijd een mobiele betaalterminal nodig? Of vindt u het helemaal niet nodig om er echt een te kopen? Dan kan u ook mobiele betaalterminals huren. U beslist zelf de termijn. Het is zelfs mogelijk om een mobiele betaalterminal voor één dag te huren!

Er zijn verschillende spelers op de markt die een dergelijke huurservice aanbieden. Interesse? Met één vinger op de knop zorgen wij voor het contact met een aantal professionele betaalterminalverdelers.