Een betaalterminal via smartphone: hoe werkt het?

Betaalterminal via smartphone
Een betaalterminal met je smartphone: het lijkt wel het ei van Columbus! Het is een handige manier om als handelaar je klant toch te laten betalen. Want niet iedereen heeft cash geld bij de hand, en zo kan je er toch voor zorgen dat je deze omzet niet mist. In deze bijdrage lees je meer over hoe dit te doen. Handig, eenvoudig en snel: de voordelen van de klant met een betaalterminal via smartphone laten betalen zijn legio.

Ben je op zoek naar een handige betaaloplossing? Die ligt letterlijk binnen handbereik. Zo is het geen enkel probleem om van je smartphone of tablet een gemakkelijke betaaloplossing te maken. We vertellen je graag hoe je dat kunt doen.

Waarom de smartphone gebruiken als betaalterminal

Betalen met de smartphone of de tablet: je hebt het misschien al zien doen en je denkt er wellicht over na. Een goede zaak, want het is echt erg handig. Dankzij de wonderen van de techniek kan je via bluetooth een kaartlezer gemakkelijk verbinden met je smartphone of tablet. Waar je ook bent, gewoon thuis, in je zaak, bij klanten, ergens onderweg, op een beurs, in de winkel: betalen is nog nooit zo gemakkelijk, snel en veilig geweest.

1. Voor alle betaalkaarten

De tijd dat je als handelaar je hoofd moest breken over een betaling van een klant is voorbij. Je smartphone kan probleemloos gekoppeld worden aan een betaalterminal. Deze aanvaardt alle internationale bankkaarten zoals Maestro, V PAY, MasterCard en VISA. Het excuus dat een potentiële klant die geen cash bij heeft niet kan aankopen is dus niet langer geldig. Dankzij je betaalterminal per smartphone verlies je geen potentiële verkoop.

Betaalterminal via smartphone

2. Eenvoudige bediening

Ben je bang dat je onvoldoende technisch bent aangelegd om de klus te klaren? Dat is onnodig! Een betaling uitvoeren met een betaalterminal per smartphone is echt kinderspel. Deze vorm van betalen is even simpel en eenvoudig als betalen met een standaard betaalterminal. Het systeem werkt via een app die je installeert op je smartphone of tablet.
De transacties worden doorgestuurd via een internetverbinding. Dit gaat dus via wifi of het mobiele datanetwerk (4g, 3G, Edge).

3. Veilige procedure

De veiligheid en snelheid van de transactie is gegarandeerd. De betalingen worden volledig beveiligd volgens de meest strenge internationale normen die momenteel gelden. Uiteraard kan je de betalingen ook op de voet volgen, en kan de klant per e-mail een betaalbewijs krijgen.

Hoe betalen met een betaalterminal per smartphone?

De betaling van de klant verloopt in drie eenvoudige stappen:

  1. Je voert het bedrag in dat de klant moet betalen op het scherm van je tablet of je smartphone….
  2. De klant biedt zijn betaalkaart in de kaartlezer in en verklaart zijn akkoord met het bedrag…
  3. De klant bevestigt de betaling door zijn pin-code in te geven…

Minimum aan kosten

Het valt te verwachten dat een ware strijd zal losbarsten om deze nieuwe potentiële markt te veroveren. Nu klagen handelaars vaak (al dan niet terecht?) steen en been over de hoge kosten die gepaard gaan bij een transactie met een fysieke betaalterminal. De spelers op deze nieuwe markt hebben er alle baat bij om de kosten te beperken. Op die manier kunnen ze zich onderscheiden van de traditionele betaaloplossingen.

Dit kan gepaard gaan door de afwezigheid van maandelijkse kosten of een abonnement. De nieuwe spelers hopen de markt te veroveren door een lage commissie per transactie en de procedure van de inschrijving tot een minimum te beperken. Zo kan inschrijven online, zonder overbodige papierwinkel.

Mis deze buitenkans niet!

Twijfel je nog altijd over het nut van een betaalterminal per smartphone voor je onderneming? Dat zou je beter niet doen, want intussen betaalt ruim 70% van de Belgen liever niet meer cash, en dat zelfs voor kleinere bedragen! Deze nieuwe mobiele manier van betalen zou volgens de regels van de logica in de toekomst de hele procedure van transacties en betalingen een stuk eenvoudiger moeten maken. Niet iedereen heeft immers een mobiele terminal. Denken we maar aan taxi’s, dokters en noem maar op.

Op zoek naar een manier om op een simpele manier je klanten de kans te geven en zo je omzet te verhogen? Vraag dan gratis en uiteraard vrijblijvend offertes voor een mobiele betaalterminal. Zo kom je in contact met specialisten in je eigen buurt.

Vraag uw GRATIS offerte aan