Wat kost een betaalterminal?

Kostprijs betaalterminal

Een betaalterminal verhoogt het betaalgemak van uw klanten. Bovendien zijn klanten geneigd om meer te spenderen als ze weten dat er een betaalterminal in de zaak is. Een Bancontact toestel biedt dus alleen voordelen. Maar hoeveel kost zo’n terminal u?

Een belangrijke vraag die u zich moet stellen als u besluit een betaalterminal te laten plaatsen, is of u het toestel wil kopen of huren. Beide formules hebben elk hun specifieke voordelen.

Betaalterminal huren

Het grote voordeel als u een betaalterminal huurt, is dat u de investering kunt spreiden. Er zijn verschillende abonnementsformules mogelijk, volledig afgestemd op uw wensen en de grootte van uw bedrijf. Zo hebt u al een betaalterminal voor een kleine 20 euro per maand.

Een tweede voordeel van huren is dat u geen extra kosten meer hebt bovenop het maandelijkse huurbedrag. U hoeft zich geen zorgen meer te maken om software-updates en technische bijstand. Die zitten immers inbegrepen in het huurcontract. Op die manier bent u ook zeker van snelle hulp bij storingen of defecten aan de terminal. Daarnaast kunt u een ouder toestel makkelijk inruilen voor een nieuw model met meer functies.

Betaalterminal huren? Hier moet je rekening mee houden

Betaalterminal kopen

Aanvankelijk is het een grotere investering om een betaalterminal te kopen, maar op langere termijn is deze optie wel goedkoper. Ook fiscaal gezien is het interessanter om een terminal aan te kopen. Een basis toestel kost gemiddeld tussen de 500 en 700 euro. Voor mobiele terminals met meer functies betaalt u tot 1.000 euro.

Een belangrijk nadeel als u een Bancontact terminal koopt, is dat het onderhoud niet inbegrepen zit in de kostprijs. Wilt u, bij een defect aan uw toestel, snel geholpen worden? Dan sluit u best een apart servicecontract af met uw leverancier.

Daarnaast betaalt u een kleine kost voor de activatie en installatie en accessoires zoals printrollen, batterijlader, enzovoort.

Op zoek naar een betaalterminal voor uw zaak?

Ontvang gratis offertes

Een betaalterminal kopen: is dat de moeite? Als zelfstandige moet u mee met de trends. Anders overleeft uw zaak het niet. De elektronische betaalkaart is er ooit zo één geweest. Vandaag de dag kunnen we cashloos betalen al lang geen trend meer noemen. De bankkaart is ingeburgerd in onze samenleving. In de meeste winkels kan…

Verder lezen

Betaalterminal huren: waar moet je rekening mee houden? Waarom een betaalterminal huren? De voordelen hiervan zijn groot. Je vermijdt er de kosten mee van de aankoop van een toestel, en toch kan je op die manier klanten die niet willen of kunnen cash betalen ten dienste zijn. En dat is alleen maar goed voor de…

Verder lezen