Wat kost een betaalterminal? [PRIJZENGIDS]

Overweegt u zich een  aan te schaffen voor uw bedrijf, maar weet u niet of dit wel winstgevend zal zijn? Een betaalterminal, of u deze nu huurt of koopt, met of zonder abonnement, is in ieder geval aan te raden om de hoeveelheid contant geld in uw bedrijf te verminderen?

Een betaalterminal verhoogt het betaalgemak van uw klanten. Bovendien zijn klanten geneigd om meer te spenderen als ze weten dat er een betaalterminal in de zaak is. Een Bancontact toestel biedt dus alleen voordelen. Maar hoeveel kost zo’n terminal u?

Kosten betaalterminal: huren of kopen?

Een belangrijke vraag die u zich moet stellen als u besluit een betaalterminal te laten plaatsen, is of u het toestel wil kopen of huren. Beide formules hebben elk hun specifieke voordelen.

Betaalterminal huren: wat is de prijs?

Betaalterminal huren prijs

Een betaalterminal kan voor verschillende periodes gehuurd. Een dag, één week, één maand,… de mogelijkheden zijn uiteenlopend. Uiteraard zal de gemiddelde prijs dalen in functie van de duur van de huur.

Als u voor een langere periode huurt, kunt u vaak een goedkoop abonnement afsluiten. Wees gerust, het afsluiten van een abonnement is niet noodzakelijk bij elke aanbieder.

Huurperiode betaalterminal Richtprijs
Huur 1 dag Tussen € 20 en € 50/dag
Huur 1 week Tussen € 70 en € 100
Huur 1 maand Tussen € 150 en € 200
Huur 3 maanden Tussen € 250 en € 300
Huur 6 maanden Tussen € 450 en € 600

Het grote voordeel als u een betaalterminal huurt, is dat u de investering kunt spreiden. Er zijn verschillende abonnementsformules mogelijk, volledig afgestemd op uw wensen en de grootte van uw bedrijf. Zo hebt u al een betaalterminal voor een kleine €20 per maand.

Een tweede voordeel van huren is dat u geen extra kosten meer hebt bovenop het maandelijkse huurbedrag. U hoeft zich geen zorgen meer te maken om software-updates en technische bijstand. Die zitten immers inbegrepen in het huurcontract. Op die manier bent u ook zeker van snelle hulp bij storingen of defecten aan de terminal. Daarnaast kunt u een ouder toestel makkelijk inruilen voor een nieuw model met meer functies.

Wenst u een betaalterminal te huren voor 1 dag of 6 maanden? Benieuwd naar uw richtprijs?

Betaalterminal kopen prijs

In bepaalde gevallen kan het voor uw bedrijf echter voordeliger zijn om een betaalterminal aan te kopen. Natuurlijk vereist dit een basisinvestering. Ook hier is het mogelijk om een abonnement af te sluiten.

Soort betaalterminal Richtprijs
Vaste betaalterminal Tussen € 500 en € 700
Mobiele betaalterminal Tussen € 900 en € 1.000

Betaalterminal kopen: wat is de prijs?

Aanvankelijk is het een grotere investering om een betaalterminal te kopen, maar op langere termijn is deze optie wel goedkoper. Ook fiscaal gezien is het interessanter om een terminal aan te kopen. Een basis toestel kost gemiddeld tussen de €500 en €700 . Voor mobiele terminals met meer functies betaalt u tot €1.000.

Een belangrijk nadeel als u een Bancontact terminal koopt, is dat het onderhoud niet inbegrepen zit in de kostprijs. Wilt u, bij een defect aan uw toestel, snel geholpen worden? Dan sluit u best een apart servicecontract af met uw leverancier.

Daarnaast betaalt u een kleine kost voor de activatie en installatie en accessoires zoals printrollen, batterijlader, enzovoort.

Vergelijk offertes voor het kopen van een betaalterminal

Atos betaalterminal

ATOS BETAALTERMINALS

Atos betaalterminals zijn een vaste waarde geworden op het gebied van snelle bankkaartbetalingen. Vaste toonbankterminals, mobiele betaalterminals, contactloze betaalterminals, … het aanbod van Atos is zo groot dat je ze niet meer op de vingers van je hand kunt tellen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welk type betaalterminal zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.