Een betaalterminal kopen: is dat de moeite?

Betaalterminal kopen

Als zelfstandige moet u mee met de trends. Anders overleeft uw zaak het niet. De elektronische betaalkaart is er ooit zo één geweest. Vandaag de dag kunnen we cashloos betalen al lang geen trend meer noemen. De bankkaart is ingeburgerd in onze samenleving. In de meeste winkels kan u met de bankkaart betalen. Ook zijn er heel wat reizende zelfstandigen die bankkaarten als betalingsmiddel toelaten wanneer ze bij hun klanten thuis moeten komen. Als dat bij u nog niet kan, is het hoog tijd om mee op de kar te springen. U doet er uzelf en uw klanten een groot plezier mee.

Koop een betaalterminal en maak cashloze betalingen mogelijk

Een groot deel van de bevolking heeft niet altijd cash op zak. Wanneer ze iets moeten betalen, doen ze dat met de bankkaart of met hun smartphone. Bij sommige zelfstandigen is dat echter nog niet mogelijk, bijvoorbeeld bij de marktkramer of bij de dokter wanneer die op huisbezoek komt. Wanneer dat voorvalt, moeten klanten vaak nog naar de dichtstbijzijnde bankautomaat hollen of aan een vriend vragen of zij eventueel kunnen voorschieten. Dat zorgt voor veel ergernis. Om dat te voorkomen, kan je cashloos betalen mogelijk maken. Dat kan o.a. door een betaalterminal te kopen. Tegenwoordig zijn er voor de zelfstandige drie opties om klanten cashloos te laten betalen.

  • Betalen via toonbankterminal
  • Betalen via mobiele betaalterminal
  • Smartphone als betaalterminal

De naam zegt het zelf. Een toonbankterminal blijft op de toonbank of de daarvoor voorziene plek staan. Dit komt voor in de meeste supermarkten. Toonbankterminals werken via WiFi of mobiel internet en kunnen niet verplaatst worden. Prijskaartje? Gemiddeld zo’n 700 euro.

Mobiele betaalterminals kunnen dat wel. U komt ze vaak tegen op restaurant of op café. De ober komt dan met de betaalterminal aan tafel. Mobiele betaalterminals kunnen echter ook buiten uw zaak of kantoor gebruikt worden. Bent u bijvoorbeeld aardgasleverancier, dan moet u vaak bij mensen thuis zijn om hun tank op te vullen. In dat geval is een mobiele betaalterminal handig. Daar gaan namelijk wel grote bedragen mee gemoeid.

Een gemiddeld gezin heeft dat niet gauw thuis cash liggen. Voor dergelijke terminals worden oplaadbare batterijen gebruikt zodat u er altijd mee aan de slag kunt. Omwille van de gebruiksvriendelijkheid tel je hier het meeste geld voor neer: gemiddeld zo’n 850 euro.

Mobiele betaalterminal kopen

Wie geen zin heeft om grote, lompe betaalterminals mee te zeulen, kan tegenwoordig ook ervoor kiezen om een compacte betaalterminal te kopen die u vanaf uw smartphone bestuurt. De terminal zelf is dus eigenlijk gewoon een simpele kaartlezer. Dit systeem werkt op bluetooth en is dus overal beschikbaar. Betalinsbewijsjes worden via deze methode via e-mail verstuurd. Zo hoeft u zich ook geen zorgen meer te maken over een lege papierrol. Kostprijs? Een kleine 100 euro.

Wat als u geen budget heeft om een betaalterminal te kopen?

Kan u het als kleine zelfstandige voorlopig nog niet aan om een betaalterminal te kopen, maar ziet u er de voordelen wel van in? Dan kan u in geval van nood, bij speciale kortingsdagen bijvoorbeeld of tijdens de feestdagen, altijd een betaalterminal huren. Afhankelijk van welke soort betaalterminal u wil en hoe lang u die wil gebruiken, kan dat al vanaf 20 euro per maand. De moeite!

Bent u na die huurperiode verkocht aan het gebruiksgemak van een betaalterminal? Dan kan u misschien overwegen om een betaalterminal te kopen. Ga op zoek naar een gepast prijs door te klikken naar onze offertedienst. Wij brengen u dan in contact met mogelijke betaalterminalleveranciers.

Ondanks alle info over mobiel betalen, weten velen nog niet wat deze juist inhoudt. Is deze betalingswijze wel betrouwbaar ? Wat brengt een mobiele betaalterminal op voor uw onderneming?

Verder lezen

Wat kost een betaalterminal? Een betaalterminal verhoogt het betaalgemak van uw klanten. Bovendien zijn klanten geneigd om meer te spenderen als ze weten dat er een betaalterminal in de zaak is. Een Bancontact toestel biedt dus alleen voordelen. Maar hoeveel kost zo’n terminal u?               Kosten betaalterminal: huren of…

Verder lezen

Waarom een betaalterminal huren? De voordelen hiervan zijn groot. U vermijdt er de kosten mee van de aankoop van een toestel, en toch kan u op die manier klanten die niet willen of kunnen cash betalen ten dienste zijn. En dat is alleen maar goed voor de omzet.

Verder lezen