Betaalterminal huren voor evenement, handelszaak,…: waar moet u rekening mee houden?

Waarom een betaalterminal huren? De voordelen hiervan zijn groot. U vermijdt er de kosten mee van de aankoop van een toestel, en toch kan u op die manier klanten die niet willen of kunnen cash betalen ten dienste zijn. En dat is alleen maar goed voor de omzet.

Betaalterminal huren

Wat bepaalt de huurprijs van een betaalterminal?

De huurprijs van een betaalterminal wordt door een aantal factoren bepaald. Dit zijn onder meer de duurtijd van de huurperiode en het soort betaalterminal.

Een betaalterminal huren kan voor diverse periodes:

  1. voor één dag (bijvoorbeeld voor een beurs),
  2. voor middellange termijn,
  3. voor lange termijn of zelfs permanent.

De huurprijs zakken naargelang je langer huurt. Wij geven je alvast een overzicht van de richtprijzen:

Per dag tussen €20 en €55
Per week tussen €70 en €100
Per maand tussen €150 en €200
Per trimester +- €300
Per trimester +- €600

 
(Laten) betalen is nog nooit zo eenvoudig geweest! En de risico’s vallen nogal mee…

Huur uw betaalterminal

 

Wat zijn de transactiekosten en eventuele toeslagen?

Er zijn nog bijkomende kosten. Zo dient per transactie ook een transactiekost betaald te worden. Hoe meer transacties, hoe lager die kost per transactie. Er wordt meestal een zogenaamde transactiebundel opgesteld waarbij je vooraf weet hoeveel transacties u voor een bepaalde bundel mag doen.

–> Richtprijs: tussen de 0,10 en 0,25 euro tot 50 transacties, 0,11 euro vanaf 100 transacties.

Als u kiest voor een betaalterminal met een mobiel netwerk, kunnen er nog extra kosten bijkomen voor het gebruik van het GPRS netwerk. Vraag vooraf zeker na of dit al dat niet het geval is.

Als u kredietkaarten wenst te ontvangen, kan hieraan ook een kost gekoppeld zijn. Vergeet ook niet dat er ook nog installatiekosten kunnen aangerekend worden. Dit wanneer een installateur bij u ter plaatse moet komen. Vaak is dat niet nodig en kan u het toestel zelf gewoon eenvoudig installeren zonder dat er een vakman aan te pas komt.

Andere eventuele kosten om rekening mee te houden zijn set up- en registratiekosten. En vergeet ook niet te informeren of u een waarborg moet betalen.

Ondanks alle info over mobiel betalen, weten velen nog niet wat deze juist inhoudt. Is deze betalingswijze wel betrouwbaar ? Wat brengt een mobiele betaalterminal op voor uw onderneming?

Verder lezen

Een betaalterminal kopen: is dat de moeite? Als zelfstandige moet u mee met de trends. Anders overleeft uw zaak het niet. De elektronische betaalkaart is er ooit zo één geweest. Vandaag de dag kunnen we cashloos betalen al lang geen trend meer noemen. De bankkaart is ingeburgerd in onze samenleving. In de meeste winkels kan…

Verder lezen

Wat kost een betaalterminal? Een betaalterminal verhoogt het betaalgemak van uw klanten. Bovendien zijn klanten geneigd om meer te spenderen als ze weten dat er een betaalterminal in de zaak is. Een Bancontact toestel biedt dus alleen voordelen. Maar hoeveel kost zo’n terminal u?               Kosten betaalterminal: huren of…

Verder lezen