De fusie van bancontact en payconic: goed nieuws voor uw zaak!

In juni werd ze al aangekondigd: de fusie bancontact payconic. Beide betaalbedrijven smolten samen. Dat maakte het overzichtelijker voor consumenten én handelaars. De wirwar aan betaalsystemen was soms niet erg duidelijk. Wij zetten de voordelen van die fusie bancontact payconic voor je op een rijtje.

Fusie Bancontact en Payconic combineert het beste van twee werelden

Payconiq richt zich op mobiel betalen. Je betaalt eenvoudig via een app op je smartphone. Eerst scan je een QR-code en daarna bevestig je met een pincode of vingerafdruk.

Bancontact is vooral bekend van betalen met de kaart. Al enkele jaren bestaat ook de specifieke bancontact-app (die steeds vaker rechtstreeks in de app van je bank zit ingebouwd). Daarmee kan zowel online betaald worden als vlot in de winkel.

Voor handelaars kan de fusie ook interessant zijn, want op termijn kunnen de kosten dalen. “De bedoeling is om de markt te laten spelen zodat er druk komt op de prijzen [die handelaars moeten betalen]” Ivo de Meersman – voorzitter van Payconiq.

De fusie wordt ook gesteund door de grote Belgische banken. AXA Bank, Belfius, BNP Parisbas Fortis, ING en KBC zijn allemaal aandeelhouder van het nieuwe bedrijf.

  • De toekomst is mobiel
    Mobiel betalen wordt populairder, zeker bij jongeren. Acht op de tien jonge Belgen hebben bijna geen cash op zak. Ook Bancontact en Payconiq verwerkten in 2017 al zo’n 15 miljoen mobiele betalingen. Daarom zet je hier als handelaar best ook op in. Het grootste deel van de smartphonegebruikers wil zeker met zijn toestel betalen. Maar hiervoor bestaan veel verschillende systemen. Daarom is de fusie van Bancontact en Payconiq voor handelaars interessant. Het vereenvoudigt het betaallandschap!
  • Eenvoudiger betalen dankzij Payconic by Bancontact
    Nog belangrijk voor handelaars is de app Payconiq by Bancontact. Die combineert beide systemen in een handige app. Handelaars moeten dus niet langer verschillende betaalsystemen aanbieden! Voor gebruikers is de gecombineerde app ook voordelig. Ze kunnen er zowel binnen als buiten België mobiel mee betalen.

Wat verandert er nu concreet?

De fusie bancontact payconic zorgt voor verschillende veranderingen. Meer specifiek:

  • Het bedrijf zal focussen op producten voor binnenlandse en Europese betalingen.
  • De twee bestaande betaalapps (Bancontact-app en Payconic-app) blijven naast elkaar bestaan.
  • Er komt wel nog een eengemaakte betaal-app ‘Payconiq by Bancontact’.
  • De Bancontact-kaart verandert niet van naam.
Fusie bancontact payconic
Ook mobiel betalen wordt een stukje eenvoudiger

Conclusie
Het is duidelijk dat handelaars baat hebben bij de fusie bancontact payconiq. Betaalsystemen aanbieden wordt eenvoudiger. De eengemaakte app is gemakkelijk te gebruiken. En op termijn kunnen kosten dalen.

Het loont natuurlijk om steeds te onderzoeken welk betaalsysteem bij je past. Hou rekening bij de kosten, of je een terminal wil huren of kopen en welk type je best kiest. Met onze handige tool om offertes te vergelijken ga je meteen aan de slag. Wacht niet langer en loods jouw zaak de toekomst in!

Verbod op doorrekenen transactiekosten Bancontact: een goede zaak? “0.30 cent transactiekosten Bancontact bij betalingen onder € 10”: sinds 9 augustus 2018 is het voltooid verleden tijd. Een meerkost voor klanten die elektronisch betalen, mag wettelijk gezien niet meer. Ook voor kleine bedragen. Handelaars en zelfstandigen vrezen voor hun marges, maar is dat wel terecht? Wij…

Verder lezen