Contactloos betalen: veilig betalen met smartphone of kaart

contactloos betalen
Als handelaar ligt de keuze om uw klant de kans om snel, veilig en gemakkelijk contactloos te betalen voor de hand. Het toont dat u  klantvriendelijk bent om in dit gebruikscomfort te voorzien. Betalen met cash geld wordt steeds minder populair en mensen hebben ook niet altijd centen op zak.

Uw klant contactloos laten betalen heeft tal van voordelen en de kostprijs valt best mee.

Wat is contactloos betalen?

Uw klant contactloos laten betalen betekent dat hij kan betalen zonder contact met de betaalterminal te maken. Dit kan door middel van de smartphone, maar ook met de bankkaart als er een NFC chip op zit. Ook de terminal moet met deze technologie uitgerust zijn.

De mogelijkheid tot contactloze betalingen is bovendien goed voor uw zakencijfer. Onderzoek heeft aangetoond dat de gemiddelde transactiewaarde per klant hoger is wanneer hij contactloos kan betalen.

Contactloos betalen: de voordelen op een rijtje

Contactloos betalen: smartphone

Betaalterminals die contactloze betaling en verwerken maken gebruik gebruik van gecertificeerde toestellen zodat alle geldende internationale betaalkaarten en creditcards kunnen aanvaard worden.

  1. Een totaaloplossing voor al uw betaalvraagstukken: Wat uw specifieke vereisten als handelaar of winkelier ook zijn, de online betaalmogelijkheden vinden ongetwijfeld een oplossing. Deze systemen zijn bijzonder gebruiksvriendelijk. Ze werken volgens het plug&play principe en hebben een overzichtelijke menustructuur zodat de installatie zelf gemakkelijk te doen is.
  2. Snelle en eenvoudige afhandeling:  Met de huidige nieuwe betaalsystemen is het mogelijk om contactloos via meerdere kanalen te betalen, dit zowel in een winkel online en mobiel. De betalingen worden meteen in uw account verwerkt en het geld is onmiddellijk op uw rekening beschikbaar.
  3. Compacte betaalsystemen: Sommige van de apparaten die u in staat stellen om uw klanten contactloos te laten betalen zijn zo compact dat ze zelfs in uw broekzak passen. Aan deze systemen zijn geen maandelijkse of jaarlijkse servicekosten gekoppeld en de verbinding wordt ondersteund via wifi, bluetooth en sim kaart met een mobiele bereikbaarheid in heel Europa.
  4. Goed beveiliging: Deze manier van betalen is extra veilig. Bij betaling met je smartphone, zijn QR codes immers dynamisch en met een erg korte geldigheidsduur. Elke QR code kan maar één keer gebruikt worden. De transacties worden online verwerkt, en de klant moet ze door middel van een pincode ook nog eens bevestigen. Het systeem is ook erg toegankelijk, want het geeft toegang tot tal van applicaties.

Intussen wordt al in zowat 20.000 winkels in ons land betaald met de smartphone app van Bancontact of van de andere grote spelers op de markt.

Is contactloos betalen al mogelijk in uw winkel?

Contactloos betalen met de Bancontact app

De app van Bancontact is momenteel zonder discussie de meest populaire van alle betaalapps. Zo wordt intussen al meer dan één miljoen keer per maand met deze app betaald.
Deze app biedt een aantal voordelen.

Zo kan je de klant contactloos laten betalen met NFC. Dit is erg eenvoudig: u laat de klant zijn gsm in de buurt van je betaalterminal brengen en in een paar seconden kan hij zonder pincode een bedrag van lager dan 25 euro betalen. Dit is mogelijk voor alle smartphones met Android en voor de smartphones uitgerust met een NFC chip. Intussen zijn ook de meeste betaalterminals met deze nieuwe technologie uitgerust.

Wilt u zelf de voordelen van contactloos betalen ontdekken?

Op zoek naar een manier om op een simpele manier uw klanten uw klanten te laten betalen en zo uw omzet te verhogen? Vraag dan gratis en uiteraard vrijblijvend offertes. Zo komt u in contact met specialisten in uw eigen buurt.

VRAAG GRATIS EN VRIJBLIJVEND OFFERTES 

Cashless betalen werd de voorbije jaren steeds populairder. Onderzoek toont aan dat 66% van de Belgen liever niet cash betaalt. Als handelaar speel je hier dus beter op in.

Verder lezen