Elektronisch betalen

Elektronisch betalen: goedkoop en praktisch voor handelaars

Steeds minder mensen hebben cash geld op zak. In deze tijden van bankkaarten, betaalapps en contactloos betalen is dat ook logisch. Als handelaar zet u dus best in op elektronisch betalen. Uw klanten gaan er bijna automatisch van uit dat ze niet met cash hoeven te betalen. Maar tegelijkertijd ziet u misschien het bos door de bomen niet meer. Daarom zetten wij alle mogelijkheden van elektronisch betalen op een rijtje.

Vandaag staat u nooit meer met blozende wangen aan de kassa omdat je je portefeuille vergeten bent. Met uw smartphone komt u namelijk al een heel eind. Mobiel betalen bestaat al onder een heleboel mogelijkheden. Welke app vindt u de makkelijkste?

Verder lezen

Cashless betalen werd de voorbije jaren steeds populairder. Onderzoek toont aan dat 66% van de Belgen liever niet cash betaalt. Als handelaar speel je hier dus beter op in.

Verder lezen

Contactloos betalen: veilig betalen met smartphone of kaart Als handelaar ligt de keuze om uw klant de kans om snel, veilig en gemakkelijk contactloos te betalen voor de hand. Het toont dat u  klantvriendelijk bent om in dit gebruikscomfort te voorzien. Betalen met cash geld wordt steeds minder populair en mensen hebben ook niet altijd…

Verder lezen

Elektronisch betalen, zeker niet te duur!

Elektronisch betalen zit dus in de lift. Toch staan nog wat handelaars weigerachtig tegenover dit systeem, vooral vanwege de prijs. Ze denken dat het duurder is dan gewoon contant geld aanvaarden.

Elektronisch betalen zit meer dan ooit in de lift

Recent toonde het Prijzenobservatorium echter net het omgekeerde aan. Voor handelaars zijn elektronische betalingen vaak goedkoper dan cash geld. Bij een bakker, bijvoorbeeld, kan een elektronische transactie tot € 0,23 kosten. Een contante betaling kan oplopen tot € 0,29! Want ook cash geld moet verwerkt worden door de bank, of opgehaald worden – kosten waar je misschien niet meteen bij stilstaat.

Elektronisch betalen heeft trouwens nog een heel pak extra voordelen:

  • Het is veiliger, want u hebt minder cash geld in huis en vermijdt vals geld.
  • U hebt meer omzet, want klanten die elektronisch betalen geven meer geld uit.
  • Er zijn fiscale voordelen voor elektronisch betalen.
  • Het is gemakkelijk: de betaling gebeurt in enkele seconden en wordt meteen naar uw rekening gestuurd.
  • Minder administratie, omdat alles netjes wordt opgeslagen in een rapport dat u daarna voor uw boekhouding kunt gebruiken.

Betalen met de bankkaart is al erg lang ingeburgerd. Als handelaar ontsnapt u er niet meer aan, en kan u maar beter een betaalterminal in huis hebben. De prijs speelt daarin een belangrijke rol. Bovendien zijn er verschillende mogelijkheden voor uw zaak: heeft u genoeg aan een basismodel, of wilt u ook de ticketjes kunnen printen? U kunt daarvoor ook hulp vragen bij een betaalterminalleverancier.

Steeds populairder: mobiel en contactloos betalen

Mobiel betalen is de laatste jaren erg populair. De meesten onder ons lopen immers rond met een smartphone in onze broekzak. Onder mobiel betalen vallen apps zoals de bancontact-app of uw bank-app. U moet gewoon de QR-code scannen, bevestigen, en klaar. Bankkaarten hoeft u zelfs niet meer boven te halen.

Een populaire manier om mobiel te betalen is Payconiq, maar ook de gewone betaalterminal kan u steeds vaker gebruiken om mobiel te betalen. Via de app scant u de QR-code op de terminal en voert u uw pincode in. Bovendien fuseerden Payconiq en Bancontact een tijdje geleden, wat nog extra voordelen biedt aan handelaars.

Contactloos betalen is steeds populairderContactloos betalen is nog gemakkelijker. Dat kan zowel met een smartphone als met een bankkaart. Deze moet dan wel een NFC-chip hebben, dat u kunt zien aan het icoontje op de bankkaart zelf.

Contactloos betalen heeft verschillende voordelen:

  • Het is erg veilig, omdat u elke QR-code maar een keer kunt gebruiken.
  • De betaalsystemen zijn compact en de verbinding gebeurt via wifi, bluetooth en simkaarten.
  • De betalingen gaan supersnel en het geld is onmiddellijk beschikbaar op uw rekening.

 

Wil je mobiele of contactloze betalingen mogelijk maken?

Ontvang gratis advies + offertes

 

Betaalterminal kopen of huren?

Een betaalterminal kan u zowel huren als kopen voor uw zaak. Uiteraard hangt alles af van uw specifieke situatie en van uw budget. Is het voor lange of korte termijn? Heeft u genoeg aan een toonbankmodel of beter een mobiele betaalterminal?

Vraag daarom al meteen gratis offertes aan bij leveranciers van betaalterminals. Zij zullen u de beste opties voorstellen, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw zaak. Uw klanten – en uw omzet – zullen er alleen maar meer tevreden van worden!